kapatmayın aklayın | " /> kapatmayın aklayın | "/>

En Sıcak Konular

AKP'yi kapatmayın aklayın

11 Nisan 2008 09:15 tsi
AKP'yi kapatmayın aklayın Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Anayasa Mahkemesi'ne sürpriz bir öneride bulundu: "AKP'yi iyi bir gerekçeyle aklayın, çünkü..."

Yüksek Mahkeme'nin Başkan Vekili Osman Paksüt'ün de bulunduğu toplantıda konuşan Kaboğlu, AK Parti'nin kapatılmaması gerektiğini söyledi: "Mahkemenin kötü bir gerekçeyle kapatma yerine, iyi bir gerekçe hazırlayarak aklama yoluna gitmesi daha doğru olur."

Prof. Kaboğlu, Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen 'Laiklik Sempozyumu'nda 'Türkiye'de laiklik' başlıklı bildiri sundu. Kaboğlu, bugün sorunlu olan laiklik uygulamasının yarın üniversitelerde başörtüsüne özgürlük getiren anayasa değişikliği ile AK Parti'nin kapatılma davasında verilecek kararları belirleyeceğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin önünde halen iki dava bulunduğunu hatırlatan Kaboğlu, "Bırakın mahkemenin 46 yıllık tarihini, demokratik ülke anayasa mahkemelerinin tarihinde bile bu iki davanın benzeri yoktur. Bu yönden Anayasa Mahkemesi'ni zor bir görev beklemektedir." diye konuştu. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararın demokratik gelecek açısından çok önemli olacağını vurgulayan Kaboğlu, şöyle devam etti:

"Mahkeme davayı sadece laiklik-özgürlük çatışması çerçevesinde ele almayıp, yurttaşlık, eşitlik ve özgürlük temelinde kararını verebilirse, karar hangi yönde olursa olsun, hiç önemli değil. Bence, kötü bir gerekçeyle partiyi kapatıp cezalandırmaktansa, çok iyi bir gerekçeyle kapatmayıp yol haritası çizmek daha iyidir." Kaboğlu mahkemenin yazacağı bu gerekçenin AK Parti için yol haritası niteliğinde olabileceğini de vurguladı.



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,532 µs