En Sıcak Konular

Provokatör nasıl yakalandı?

11 Nisan 2008 08:01 tsi
Provokatör nasıl yakalandı? Üniversite öğrencilerinin üzerine bir şarjör mermi boşalttıktan sonra 5 gündür aranan provokatör Ömer Ulusoy dün gece yakalandı. Peki nasıl yakalandı?

Akdeniz Üniversitesi'nde kavga eden öğrencilerin üzerine kurşun yağdıran 'Zülfikar' dövmeli tahrikçi Ömer Ulusoy, dün gece yarısı arkadaşları tarafından Antalya'daki Şarampol Polis Merkezi'ne götürülerek teslim edildi. 5 gündür her yerde aranmasına izine bile rastlanamayan tahrikçinin Ülkücüler tarafından teslim olmaya zorlandığı öğrenildi. Ulusoy'un ele geçtiği haberi üzerine devreye derhal Terörle Mücadele ekipleri girdi ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ulusoy, özel ekipler tarafından sorguya alındı.

Yüzlerce kişinin gözü önünde belinden çıkardığı tabancayla kampüste dehşet saçan Ulusoy'un elini kolunu sallarak kaçması eleştiri konusu olmuş, Antalya Polisi, provokatörü yakalayabilmek için 6 ayrı özel ekip kurmuştu. Emniyet yetkilileri Ulusoy'u yakalayan polise 10 maaş ödül vaat etmişti.

POLİS FAZLA MESAİ YAPIYORDU

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Polis Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen törenlerde yaptığı açıklamada Ulusoy'un yakalanması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, ekiplerin mesai saatleri dışında da görev yaptığını bildirmişti. Aslan, polisin çabalarının sonuç 5 gündür sonuç vermediği hatırlatılınca da “Şahsın yakalanabilmesi için vatandaşların da desteğini bekliyoruz. İhbarlar geliyor ancak henüz bu ihbarlar olumlu olmadı” açıklamasını yapmıştı.

Ankara'da dün gece verilen Polis Resepsiyonunda ada konuya değinen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, tahrikçinin yakalanmasının an meselesi olduğunu söylemişti. Atalay, üniversitelerde 12 Eylül öncesine dönüleceğine ilişkin herhangi bir hava ve atmosferin bulunmadığını ifade etti. "Bütün boyutları ile oradaki olay araştırılıyor. Bilinmeyen bir nokta yok. Bu kişi ile ilgili bütün bilgiler elimizde. En kısa sürede yakalanacağına inanıyorum" diye konuşmuştu.


MHP'yi karıştırdı

MHP Antalya İl yönetimi öğrenci olmadığı halde Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki kavgaya katılarak tabancasıyla dehşet saçan Zülfikar dövmeli provokatörün tanımadıklarını bildirmişti. Kısa süre sonra MHP'lilerle birlikte çok sayıda görüntüsünün ortaya çıkması üzerine de il yöneticileri Genel Merkez tarafından görevden alınmıştı. Ulusoy'un partiyle bağlantısının ortaya çıkması üzerine Emniyet yetkililerini göreve davet eden MHP lideri Bahçeli de “Bu tahrikçiyi yakalayın, arkasındaki kişileri bulun” çağrısı yapmıştı. Üniversitedeki olaylarda 7 kişi yaralanmış, 6 kişi tutuklanmıştı.

yenişafak



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs