Kraliçe geliyor | " /> Kraliçe geliyor | "/>

En Sıcak Konular

Kraliçe geliyor

10 Nisan 2008 22:50 tsi
Kraliçe geliyor İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile birlikte mayıs ayında Türkiye'ye yapmayı planladığı resmi ziyaret kapsamında, Bursa'ya da gelecek.

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Recep Altepe, Kraliçe II. Elizabeth'in talebi üzerine gezi programına Bursa'nın da alındığını belirterek, Dışişleri Bakanlığının bilgilendirdiği Bursa Valiliği kanalıyla söz konusu programı öğrendiklerini söyledi.

Altepe, Kraliçe II. Elizabeth'in gezi programında yer alacağı bildirilen tarihi ''İpek Yolu''nun önemli duraklarından Koza Han başta olmak üzere hanlar bölgesi ile Kapalı Çarşı'da düzenleme çalışmaları başlattıklarını ifade etti.

Kraliçe II. Elizabeth'in ziyaretinin Bursa'nın tanıtımı açısından büyük fırsat olduğunu vurgulayan Altepe, ''Ziyaret tarihine kadar hanlar bölgesindeki görsel kirliliği ortadan kaldıracağız'' dedi.

Hanlar bölgesindeki tabelaların tamamen standart hale getirileceğini, dışarıda düzensiz halde bulunan elektrik telleri ve kablolara müdahale edileceğini, esnafın oturma gruplarını yenileyeceğini anlatan Altepe, ''Bu bahaneyle bölgedeki örnek çalışmalarımız da hızlanmış, çevreye bir çeki düzen vermiş olunacak. Düzenleme çalışmalarımız ziyaret gününe kadar sürecek'' diye konuştu.

Altepe, Bursa'nın tanıtımı açısından dünya çapında önemli insanların kente gelmesinin önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Osmanlı'nın kurulduğu şehir Bursa, Osmanlı'ya başkentlik yapmış. Bunları dünyaya anlatmak için büyük bir fırsat. Tarihi yapıları ayağa kaldırma çalışmalarımızın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Önümüzdeki aylar ve yıllarda daha çok önemli isimler kente gelecek. Bursa 'müze kent' olacak. Şu anda Bursa, dünyadaki turizm kitaplarına kendiliğinden giriyor, restore ettiğimiz tarihi yapılar herkesin ilgisini çekiyor. Yurdun değişik illerinden Bursa'ya turlar düzenlenirken, Kore'de, Japonya'da turizm kitaplarında Bursa yerini aldı. Oralardan gelen turistler, bu değerleri bilerek, yerinde görmek için geliyorlar.''



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,862 µs