Otogardaki bombalar Ergenekon'a çıkıyor | " /> Otogardaki bombalar Ergenekon'a çıkıyor | "/>

En Sıcak Konular

Otogardaki bombalar Ergenekon'a çıkıyor

10 Nisan 2008 17:56 tsi
Otogardaki bombalar Ergenekon'a çıkıyor Esenler'de ele geçen sırt çantasındaki 5 el bombasının Ergenekon örgütüne ait olduğu belirlendi. İddialara göre, örgütün elinde tam 8 bin adet bomba var ve örgüt mensupları yakalanma korkusuyla patlayıcılardan kurtulmak istiyor.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin önceki gün Esenler Otogarı'nda yakaladığı el bombalarının Ergenekon terör örgütüyle ilişkisi kesinlik kazandı. Polis, otogarda ele geçirdiği el bombalarının, Ağrı'daki Hizbullah operasyonunda ele geçirilen el bombaları ile Ümraniye'de bir evde bulunan el bombalarıyla aynı seriden olduğunu tespit etti. Önceki gün İstanbul Esenler'deki otogarda bir çanta içinde ele geçirilen el bombası ve 56 Kalaşnikof mermisi ile ilgili yeni bulgulara ulaşıldı. Polis bombalarla ilgili istihbaratı Malatya'dan sevkıyat başlamadan 7 gün önce aldı. Malatya'dan İstanbul Esenler Otogarı'na kadar el bombalarının bulunduğu çantayı adım adım izleyen polisler, emanetçiye bırakılan çantanın kim tarafından alınacağını öğrenebilmek için takibi sürdürdü. Operasyondan bir gün önce, gece emanetçiye giren polisler içindekilerden emin olmak için çantayı açtı, bombaları inceledikten sonra yerine koyarak beklemeye devam etti. Sivil ekipler halinde iki gün boyunca otogarda alıcıyı bekleyen polis bir kişinin Malatya'dan gelen şüpheli çantayı sorması üzerine harekete geçti. Alıcı kıskıvrak yakalanırken el bombalarının bulunduğu çanta içindekilerle birlikte incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi. Polis ekipleri Malatya'daki zanlıları yakalamak üzere harekete geçti.

ÜMRANİYE BAĞLANTISI
Polis el bombalarında yaptığı ilk incelemenin ardından otogarda ele geçirilen el bombalarının Ümraniye'de ve Ağrı'da Hizbullah operasyonunda ele geçirilen bombalarla ilişkili olduğunu tespit etti. Bu arada polis Eskişehir'de emekli binbaşı Fikret Emek'in evinde ele geçen bomba malzemeleri ile Çanakkale Biga'da ele geçen bomba malzemelerinin, Bursa İnegöl'de boş bir arazide terk edilmiş halde bulunan 14 kiloluk C4 kalıplarının ve Kadıköy'de Kuvayı Milliye Genel Merkezi'ne yakın bir çöplükte bulunan bombalarını patlatmaya yarayan saniyeli fitillerin de aynı seriden olduklarını saptadı. Bu arada polisin elde ettiği son bilgilerin Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığın kuşkularını da desteklediği belirlendi. Savcılık, Ergenekon örgütü üyelerinin takip edildiğini çok öncesinden bildiğinden, mühimmatla birlikte yakalanma tehlikesi nedeniyle ellerindeki patlayıcı maddeleri çeşitli yerlere bilerek terk etmelerinden kuşkulanıyor.

MÜDÜRÜN İDDİASI

Malatya Emniyet Müdürü Ali Kaya, "Çantanın nereden gönderildiği belli değil, çantada alıcı olarak Ramazan Toy'un adı yer alıyor. Çantanın üzerindeki iki cep telefonu numarası incelenmiş, kullanılmadığı anlaşılmış" dedi. Bu arada Ümraniye'de bir sandıkta ele geçirilen 27 adet el bombasıyla ilgili yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Savcılık daha önce MKE ve Kara Kuvvetleri'ne bombaları sormuştu. MKE, "Üretip Kara Kuvvetleri'ne verdiklerimizden" derken Kara Kuvvetleri'nin de "Envanterde eksik yoktur" yanıtı verdiği ifade edilmişti. Kara Kuvvetleri savcılığa Ümraniye bombalarının kendi envanterlerinde olduğunu ancak bu serinin tatbikat ve operasyonlarda kullanıldığını belirtti.

Bombaları Hizbullahçı Ramazan Toy yolladı

Otogardaki bombaların polis tarafından Hizbullah terör örgütüne üye olmakla suçlanan Ramazan Toy tarafından gönderildiği ortaya çıktı. Toy, Malatya polisince 2 yıldır terör suçundan aranıyor. Polise ihbarı yapanın ise Toy'un kuryeliğini yapan ve parasını alamayan bir kişi olduğu öğrenildi.
MALATYA EMNİYET MÜDÜRÜ: BOMBA DOLU ÇANTADA İSMİ YAZAN R.T, MALATYA EMNİYETİNCE ARANMIYOR

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Bayrampaşa'daki İstanbul Otogarı'nda faaliyet gösteren bir otobüs şirketinin emanet bölümüne bırakılan, içinde 5 el bombası bulunan paketle ilgili olarak, ''Bomba dolu çantada ismi yazan R.T, Malatya Emniyetince aranmıyor'' dedi.

Kahya, Türk Polis Teşkilatının 163. yıl dönümü kutlama programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''bazı haberlerde, İstanbul'da ele geçirilen bomba dolu çantada adı yazan R.T'nin, 2 yıldır Malatya Emniyetince arandığının yer aldığını'' söylemesi üzerine Kahya, ''Bu kesinlikle gerçeği yansıtmıyor'' dedi.

Kahya, ''Bomba dolu çantada ismi yazan R.T, Malatya Emniyetince aranmıyor. İstanbul polisi araştırma yapıyor. Bizden şu an için herhangi bir kişinin alınması talepleri de olmadı. Bu, başka isimler çıkmaz anlamına gelmez. Ama şu an için yok'' diye konuştu.

Malatya otogarındaki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini bildiren Kahya, ''olayın örgüt bağlantısı'' konusundaki sorulara ise şu yanıtı verdi:

''Bizim bildiğimiz el bombaları ve mermiler var. TNT kalıbı olduğunu basından öğrendik. Net olarak İstanbul Emniyeti bilir. Bunlar çok taze bilgiler, 'şununla bununla bağlantısı var' demek için çok erken. Elimizde böyle bir bilgi yok.''

Bayrampaşa'daki İstanbul Otogarı'nda faaliyet gösteren bir otobüs şirketinin emanet bölümüne bırakılan pakette 5 el bombası, kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik tüfeğe ait 56 fişek ve 3 fünye ele geçirilmişti.

Sabah
 



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs