şok yaratacak iddialar! | " /> şok yaratacak iddialar! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den şok yaratacak iddialar!

10 Nisan 2008 17:42 tsi
CHP'den şok yaratacak iddialar! Öğretmen "Atatürk dinsiz, diktatördür" dedi mi? CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli, Antalya'daki çeşitli okullardaki öğretmen ve müdürlerle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. İşte çok tartışılacak o iddialar...

CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli, Antalya'daki çeşitli okullardaki öğretmen ve müdürlerle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Bir öğretmenin derste `Atatürk dinsiz ve diktatördür. Laikler tam müslüman değildir' dediğini, okul hoparlöründen Mehter Marşı ve ilahi yayını yapıldığını ileri süren Melli, bir müdür yardımcısının da öğrencileri, sınıfta harem- selamlık oturttuğu, kız öğrencileri de etek boyları konusunda uyardığını öne sürdü. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise iddiaları inceleteceğini, bazıları için de müfettiş görevlendirdiğini kaydetti.

İl Binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Ömer Melli, Antalya'da, toplumun huzurunu bozan bazı gelişmeler olduğunu kaydetti. Melli, "Halkımızın tüm kesimleri günlük yaşam mücadelesi verirken, diğer taraftan, umudumuz geleceğimiz çocuklarımızın eğitimi, ulusal eğitim sistemimiz ciddi bir tehdit altındadır" dedi.

Ömer Melli, Antalya Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni A.S.'nin derste `Atatürk dinsiz ve diktatördür. Laikler tam müslüman değildir' dediğini, yine aynı okulda 21 Mart 2008'de hoparlörden kısa süreli Mehter Marşı ve ilahi yayını yapıldığını ileri sürdü. Bazı öğrencilerin Atatürk hakkındaki sözlerine tepki göstermesi üzerine öğretmen S'nin `Böyle giderse sınıfta kalacaksınız' diyerek öğrencileri tehdit ettiğini iddia eden Ömer Melli, "Antalya Lisemizde Müdür Yardımcısı B.A'nın 10'ncu sınıf öğrencilerini, sınıfta harem- selamlık oturttuğu ve kız öğrencileri de etek boyları konusunda uyardığı bize gelen bilgiler dahilindedir" diye konuştu.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Eğitim-Bir-Sen'e üye olmayanları yönetici yapmadığını ileri süren Ömer Melli, yönetici atamalarıyla ilgili yargıdan dönen kararların uygulanmadığını kaydetti. Devlet memurluğundan men edilen bir öğretmenin, mükafat olarak Killik İlköğretim Okulu'nü müdür olarak atandığını ileri süren Melli, "Yine, kademe ilerleme cezası olan bir öğretmen, Saime- Salih Konca Lisesi'ne müdür olarak atanabiliyor. Ulusal eğitim sistemimiz ve kurumlarımız cemaatlere, tarikatlara terk edilmiştir. Eğitim sistemimiz dinselleştirilmeye çalışılmaktadır" dedi.

`BAYKAL GÜNAHKARDIR'

CHP İl Başkanı Ömer Melli, Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni H.Y'nin sınıfta `Deniz Baykal günahkardır. İzlemeyin, güvenmeyin' dediğini ileri sürerken, kız öğrencilere `Bak sen ne güzelsin, kapanırsan çok daha güzel olursun' diyebilecek kadar cüratkar olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mobil anaokulu projesini de eleştiren Melli, "Otobüste anaokulu gibi reklama dönük, bir eğitim düşünülemez. Bu otobüs paralarıyla mevcut her anaokulumuzda birer ana sınıfı yapılabilir" dedi. Melli, İbrahim Doğaner İlköğretim Okulu'ndaki Atatürk büstünün altındaki `Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının iki aydır dökülen harflerinin de onarılmasını istedi.

Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylara da değinen Melli, son dönemdeki çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın'ın üniversitesinde şiddet olaylarının yaşanmasının düşündürücü olduğunu kaydetti. Melli, "Sayın Mustafa Akaydın'ın ülkemizdeki olumsuzlukları, kötü gidişi, ulusal bütünlüğümüze yönelik kaygılarını açıklamasından hemen sonra bu olayların meydana gelmesi, biraz düşündürücü gibi geliyor. Fakat bu tür tehditler, baskılar, ülkesini seven, insanlarını seven hiçbirimizi yıldırmayacaktır. Bundan eminiz. Aynı baskılar medya olarak sizlere de geliyor. Aynı baskı, kamuda çalışan arkadaşlarımıza geliyor. Ticaret yapan işadamlarımıza geliyor" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İDDİALARI YANITLADI

CHP İl Başkanı Ömer Melli'nin iddialarını yanıtlayan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya Lisesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili 2 gün önce müfettiş görevlendirdiğini belirtti. "Müfettişlerimizin hazırladığı rapor doğrultusunda işlem yaparız" dedi.

Killik İlköğretim Okulu'na müdür olarak atanan M.P'nin devlet memurluğundan atılması gibi bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi, "Devlet memurluğundan men edildi diye birşey yok" dedi. Gülay, kademe ilerleme cezası aldığı halde müdür tayin edilen Saime- Salih Konca Lisesi Müdürü Z.A. ile ilgili iddiaları da yanıtladı. Gülay, "Z.A'nın hiçbir cezası yok. Konyaaltı Lisesi'nde müdür başyardımcısı iken şimdi Saime- Salih Konca'da müdürlüğe vekalet ediyor. Çok da çalışkan bir insan. Okulda disiplini sağladı. Kademe cezası falan da almadı" dedi. Namık Kemal İlköğretim Okulu'ndaki iddialardan haberi olmadığını kaydeden Osman Nuri Gülay, "Konuyu inceleteceğim" dedi.

Bir parti il başkanına devlet memuru olarak cevap vermesinin şık olmayacağını söyleyen Gülay, "Kendisi iyi, bu kente de faydalı bir insandır, karşı karşıya gelmek istemiyorum, ancak iddialarını inceleteceğim" dedi. Antalya'da eğitimin tehdit altında olup olmadığına kamuoyunun karar vermesi gerektiğini kaydeden Gülay, "Bana yönelik iddialar varsa da Bakanlık müfettişleri var, gelir incelerler. Bizim eğitim alanında yaptığımız çalışmaları herkes biliyor. Okullarımıza yönelik şikayetlerde hemen konuyu gündemimize alıyoruz, müfettişlerimize inceletiyoruz, gerekeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" dedi. Gülay, Antalya Milli Eğitimi'nin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çocuklar yetiştirdiğini kaydetti.


VATAN



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs