En Sıcak Konular

Günay: Allah'tan korkun, ben bakanım

10 Nisan 2008 17:40 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendisine makam aracı hediye edildiği yönündeki iddialarla ilgili sert konuştu..

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendisine makam aracı hediye edildiği yönündeki iddialarla ilgili, ''Allah'tan korkun, ben devletin bakanıyım. Bakana araç hediye edilmez'' dedi.

Bakan Günay, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının Swiss Otel'de düzenlediği toplantıda, kültür ve turizm yatırımları üzerine bir konuşma yaptı.

Günay, toplantının ardından turizmcilerin sorularını da yanıtladı. Günay, kendisine araç edildiği yönündeki haberleri değerlendirirken, Kültür ve Turizm Bakanlığının imkanları ve bütçesinin sınırlı bir bakanlık olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bir programa katılmak üzere eşiyle birlikte yola çıktığını ve makam aracının bozulması sonucu yolda kaldıklarını anlatan Günay, şöyle konuştu:

''Bugün beni sinirlendiren bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Geçenlerde eşimle birlikte Mamak Belediyesinin düzenlediği programa katılmak üzere yola çıktık. Hukuk Fakültesinin oraya gelince araç bozuldu ve yolda kaldı. Araçtan indim. Şoföre derhal plakayı çıkarmasını söyledim. Çünkü araç bana değil devlete ait.

Yoldan geçen bir taksiye bindim. Eşimle birlikte taksiyle Mamak Belediyesinin Konservatuvar Binası'ndaki tiyatroya gittim. Daha önce bir araç daha vardı o da zaten takla atmıştı.''

Bu olayın ardından, şu anda kullandığı aracı, TÜRSAB'ın kendisine hediye ettiği yönünde iddiaların ortaya atıldığını ve konunun bugün bir gazeteci tarafından telefonda sorulduğunu ifade eden Günay, TÜRSAB'ın turizm amaçlı bir kuruluş olduğunu söyledi.

Günay, şunları kaydetti:

''Sabahleyin beni bir gazeteci aradı. Sandım ki dün akşam Troya'yı izlerken yaşadığım coşkuyu soracak. Sandım ki Moskova'daki Kültür Haftası'nda neler yaptığımızı soracak. Bana 'size bir araba hediye etmişler. Bu doğru mu?' diye sordu. Allah'tan korkun, ben devletin bakanıyım. Bakana araba hediye edilmez.

Bakanlığa geçici süreyle kullanılmak üzere 3 aylığına, 5 aylığına sözleşme ile araç kiralandı. Maalesef dünyası çok küçük bir bakış açısı var. 'Eskimiş, üretim olmasın, Türkiye büyümesin sınırları küçük bir Orta Doğu ülkesi olarak kalsın' şeklinde bir bakış açısı var.''

Turizm bölgelerinde yeşilliğe zarar verildiği yönündeki haberlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Günay, ''Parayı veren ağacı keser. Böyle bir şey olmaz arkadaşlar. Parayı veren ağacı kesemez. Ancak bazen basında yatırımı engelleyici bir bakış açısı da var'' dedi. 
 

Cihan



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,893 µs