En Sıcak Konular

Bölge bölge 5 günlük hava raporu

10 Nisan 2008 16:09 tsi
Yurdun batı kesimleri, Cumartesi Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava kütlesinin etkisine girecek. Hava sıcaklıkları, tüm yurtta 8-10 derece artacak. Bölge bölge rapor:

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yurdun batı kesimleri, 12 Nisan Cumartesi günü Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava kütlesinin etkisine girecek.

Sıcak hava kütlesine bağlı olarak hava sıcaklığı Marmara ve Ege bölgeleri başta olmak üzere yurdun iç ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (8-10) artacak.

Hava sıcaklıkları, hafta sonu Ege bölgesinde 30-32, Marmara'da 26-30, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 27-29, Karadeniz ile İç Anadolu'da 26-28, Doğu Anadolu'da 21-25 derece olacak.

Rüzgar, yurdun iç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden lodos şeklinde kuvvetli olarak esecek.

BÖLGE BÖLGE HAVA RAPORU

Türkiye geneli sıcak bir hafta yaşıyor, 20 dereceyi geçen sıcaklıklar hafta sonu 30 dereceye yaklaşacak. Batıda hava açıyor, ülkenin doğu kesimlerinde ise yağış geçişleri devam edecek.

İstanbul ve Bursa’da yine gökyüzünde yer yer bulutlar var ama bugün güneş de görülebilecek. Sonraki günlerde hava çok açık olmasa da sıcaklık 29 dereceye kadar çıkacak. İzmir az bulutlu, lodos biraz esiyor. Ankara’da hafta boyunca sıcaklığın yükselmesi bekleniyor, gökyüzünde beyaz bulutlar sıklıkla görülecek. Adana sıcak ancak bugün de hafif yağmur olabilir. İstanbul 21, Bursa ve Adana 23, Ankara 19, İzmir 22 dereceye çıkacak.

 Marmara Bölgesi’nde hava sıcak ve rüzgar zayıf, hafif pus oluşabilir. Bugün de gökyüzünde bulut var ama güneş de göraülecek. Pazartesi gününe kadar önemli bir yağış beklenmiyor. Cumartesi günü gökyüzü yine bulutlu olacak, buna rağmen sıcaklık 28-29 dereceleri görecek. Bugün Edirne 21, Sakarya 23, Çanakkale 18 derece.
 İç Anadolu’da da sıcaklık hızla yükseliyor. Bölgede bulutlanma artıyor. Bu iki gün bazı semtlerde kısa süreli nisan yağmurları görülebilir. Hafta sonu bölge genelinde yüksek sıcaklıklar ve açık gökyüzü ile birlikte bahar havası yaşanacak. Bugün Konya 17, Eskişehir 18, Sivas 14 derece.
 Ege Bölgesi’nde bugün kıyılarda güneş görülüyor, hava sıcak. Kütahya-Afyon arasında ise yine hafif yağmur olabilir. Önümüzdeki 5 gün bölgede yağış beklenmiyor. Sıcaklık hızla artmaya devam edecek. Bugün Denizli 23, Muğla 20, Kütahya 18 derece.
 Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bahar havası var ama Adana-Kahramanmaraş ve Gaziantep-Adıyaman civarında bugün de yağış bekleniyor. Önümüzdeki günlerde her iki bölgede de hava güneşli ve sıcak olacak. Antalya 23, Diyarbakır 19 derece.
 Doğu Anadolu’da bugün daha çok Elazığ-Malatya-Bingöl civarı sağanak yağışlı olacak. Erzurum’da ise çok hafif karla karışık yağmur olabilir. Yarın bölge genelinde devam edecek hafif yağışlar hafta sonu ara verecek ve sıcaklık mevsim normallerinin de üstüne çıkacak. Erzurum ve Van 11, Malatya 19 derece.
 Karadeniz’de kıyılarda daha açık bir hava var, Doğu Karadeniz’de ise bulutlanma fazla. Yarın Kastamonu’dan itibaren Samsun-Trabzon boyunca yine yağış geçişleri bekleniyor. Bugün Trabzon 17, Samsun 21, Bolu 20 derece.

 haber 7



Bu haber 922 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs