En Sıcak Konular

F-16'larla teröristlere gece baskını

10 Nisan 2008 15:34 tsi
Güvenlik güçleri, PKK'ya karşı ardı ardına başlattığı operasyonlarla teröristlere ağır zayiat verdi. Tunceli kırsalında yoğunlaşan ve F-16 savaş uçaklarının da katıldığı operasyonlarda 11 terörist etkisiz hale getirildi. Son operasyonla birlikte nisan ay

İklim şartlarının değişmesiyle birlikte eylem yapmak amacıyla sığınaklardan çıkan teröristler, uzun zamandır güvenlik güçlerinin takibindeydi.

Bölgedeki arazi arama taramalarını yoğunlaştıran Mehmetçik, zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlıyordu. 'Heron' adlı insansız uçağın bölgede yaptığı taramalarda bir grup terörist tespit edildi.

Takibe alınan terörist grup, güvenlik güçlerinin takibini zorlaştırmak için geçtiği noktalara sürekli mayın tuzağı kurdu.

Karadeniz'e geçiş yapmak isteyen terörist grup, Tunceli kırsalında çembere alındı. Nazimiye ve Pülümür ilçeleriyle Kutludere vadisi Bor ve Çıralı bölgelerindeki operasyonlar sebebiyle Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu trafiğe kapatıldı. Arazide arama tarama yapan güvenlik güçleri, teröristlerin döşediği patlayıcıları bularak imha etti.

Bölgeyi patlayıcılardan arındıran Mehmetçik, operasyon için geceyi bekledi. Yoğun çatışmaların yaşandığı Nazimiye ilçesi Dokuzkaya Mevkii'ne Skorski helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Bölgenin derin vadiler ve yüksek tepeler oluşması nedeniyle komandolar, teröristlerin olduğu alanlara doğru sızıp stratejik noktaları tamamen tuttu.

Diyarbakır İkinci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı Sekizinci Ana Jet Üst Komutanlığı'nda ise dün gece hareketli saatler yaşandı. Hava üssünden gece boyu birbiri ardına kalkan F-16 savaş uçakları operasyon bölgesine gitti.

Operasyon bölgesinde belirlenen sığınaklar F-16'lar tarafından bombalandı. Gece boyu süren çatışmalarda 11 terörist etkisiz hale getirildi. 1 terörist ise, sağ ele geçirildi.

Bölgede halen operasyonların devam ettiği belirtiliyor. Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları da, sınır bölgesinde verilen koordinatları taramaya devam ediyor. Mehmetçiğin son operasyonuyla birlikte nisan ayında terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 18 terörist ölü, 11 terörist sağ, 5 terörist teslim toplam üzere 34 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında ise, terör örgütü mensuplarına ait 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 3 el bombası, 4 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 12 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.
 
Cihan



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,902 µs