rektör aldırmadı | " /> rektör aldırmadı | "/>

En Sıcak Konular

Emniyet olay çıkacak dedi, rektör aldırmadı

10 Nisan 2008 15:07 tsi
Emniyet olay çıkacak dedi, rektör aldırmadı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Akaydın'ın pazar günü silahların ateşlendiği kavgadan birkaç gün önce emniyet yetkililerinin “Provokasyon olacak. İzin verin girelim” uyarısına aldırmadığı ortaya çıktı. Akaydın ise polis ve siyasile

Akdeniz Üniversitesi kampüsünde pazar günü provokatör Ömer Ulusoy ve arkadaşlarının silahla ateş ettiği kavgadan günler önce Antalya Emniyeti'nin Rektör Prof Dr. Mustafa Akaydın ve üniversite yönetimini uyardığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, üst düzey emniyet görevlilerinin Rektör Akaydın ve üniversite yönetimini “Olaylar büyüyor. Çevik Kuvveti kampüse davet edin, önlem alalım” şeklinde ikaz ettiği ancak uyarıların dikkate alınmadığı ileri sürüldü.

ÖNCE GERİLİM SONRA KAVGA

İddiaya göre, üniversite yönetimi olaylar çıkmadan günler önce emniyet yetkilileri tarafından kendilerine yapılan uyarıları dikkate almayarak, provokasyona zemin hazırladı.

Pazar günü yaşanan ve 7 kişinin yaralandığı olayların fitilini ateşleyen gelişme, 3 hafta önce terör örgütü sempatizanı ve aşırı sol görüşlü öğrencilerin iki öğrenciyi bıçaklamasıyla başladı. Gerginlik cuma akşamı doruk noktasına ulaştı.

Rektörlük tarafından yazılı davet gelmedikçe kampüse girme yetkisi bulunmayan emniyet yetkililerinin, durumun ciddiyetini anlatmak için cuma günü rektörlüğü aradığı, Rektör Mustafa Akaydın'a ulaşamayan yetkililerin, yardımcısıyla görüşüp olayların büyüyeceği, provokasyon ihbarları geldiği bilgisini vererek, kampüse girmek için davet istediği ileri sürüldü.

Ancak rektörlük yetkililerinin buna yanaşmadığı ileri sürüldü. Emniyet'ten daha önce de rektöre aynı uyarının yapıldığı iddia edildi.

4 SAAT SONRA POLİS ÇAĞRILDI

Olaylara müdahale etmek yerine seyirci kalmayı tercih eden üniversite yönetimi, iş kontrolden çıktıktan 4 saat sonra gece yarısı 00.30'da polisi kampüse davet etti. Olayı saat gece 01.00'de tamamen kontrol altına alan polisin nezaretinde öğrenciler yurda yeniden alındı. Cuma gecesi yaşanan bu gerginlik, pazar günü PKK sempatizanlarının yurda baskın yapmasıyla yeniden tırmandı.

Siyasileri ve polisi suçladı

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın önceki gün ÜAK toplantısı için gittiği Isparta'da olaylardan siyasileri ve emniyet birimlerini sorumlu tuttu. Akaydın, 'son 3 aydaki bazı siyasi tavırlar' neticesinde gerilimlerin yaşanabileceğini vurguladıklarını savundu. Akaydın polisin istihbarat noktasında da eksiklikleri olduğunu iddia etti.

Kavgayı bu kez polis önledi

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde okuldan uzaklaştırma cezası aldıktan sonra eşyalarını toplamak için yurda gelen öğrenciler ile yurtta kalan diğer öğrenciler arasında önceki gece gerginlik yaşandı.

Eşyalarını toplamak için yurda giren öğrencileri diğer öğrenciler slogan ve ıslıklarla protesto etti. Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine çevik kuvvet ekipleri yurt içerisine girerek öğrencilere müdahale etti.

Çevik kuvvetin müdahalesiyle sona eren gerginliğin ardından yurda gelen öğrenciler polis eşliğinde yurttan çıkarıldı. Bu arada ayrılan öğrencilerden bazıları dün yurda dönmeye başladı.

Yeni Şafak



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,064 µs