En Sıcak Konular

BÖLÜCÜ haritadan PKK parmağı çıktı

10 Nisan 2008 13:55 tsi
Hürriyet’in önceki gün yayınladığı ve yoğun tepki üzerine özür dilemek zorunda kaldığı bölünmüş Türkiye haritasının sırrı çözüldü. Haritayı ilk yayınlayan ünlü İngiliz spor sitesi www.football.co.uk’da PKK sempatizanı bir kişinin çalıştığı anl

Ahmet OCAKLI’nın haberi…

Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ni bölen haritanın sırrı çözüldü. İngiltere’de yayın yapan bir internet sitesinde yer alan ve Hürriyet gazetesinin de önceki gün spor ekinde yer verdiği haritanın PKK sempatizanı bir kişi tarafından çizildiği anlaşıldı.

İngiltere’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden bir olan http://www.football.co.uk/ isimli internet sitesinde yer alan Avrupa haritasında Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri yer almıyor.

SİTEDE PKK SEMPATİZANI ÇALIŞIYOR
Sitede yapılan incelemede Türkçe bilen bir kişinin çalıştığı fark ediliyor. Türkiye’nin bölünmüş olduğunun gösterildiği haritanın üzerinde herhangi bir ülkeyi seçerek o ülkedeki stadyumlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olunabiliyor. Haritanın sırrı burada çözülüyor. Bölünmüş Türkiye haritasının üzerine tıklandığı vakit açılan sayfada Türkiye’deki futbol stadları isim, kapasite ve adresine kadar yer alıyor.

 SIR BURADA ÇÖZÜLÜYOR
Haritanın sırrı da burada çözülüyor. Türkiye haritasının üzerine tıklanınca (http://stadiums.football.co.uk/Turkey/index.htm) açılan sayfada Türkiye’deki 10 stadyum hakkında ayrıntılı bilgi veriliyor. Sitede, Ankara 19 Mayıs, Denizli Atatürk, Diyarbakır Atatürk , Kamil Ocak, Beşiktaş İnönü, Şükrü Saraçoğlu, Ali Sami Yen, Malatya İnönü, Samsun 19 Mayıs ve Avni Aker stadları yer alıyor. Burada Diyarbakır Atatürk Stadı’yla ilgili diğer stadyum ve kulüplerde dikkat çekmeyen bir ayrıntı yer alıyor. Stadı kullanan takım bölümünde Diyarbakır Spor Kulübümüz ifadesi dikkat çekiyor. Bu ifade sitede Diyarbakır kökenli birinin çalıştığını ve sözkonusu kişinin PKK sempatizanı olduğu ihtimalini güçlendiriyor.

HÜRRİYET GAZETESİ ÖZÜR DİLEDİ
İngiliz sitesinde yer alan sözkonusu haritanın önceki gün de Hürriyet'in spor ekinde yayınlanması büyük tepki çekti. Kamuoyunun yoğun tepkisiyle karşılaşan Hürriyet internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak, haritanın hata sonucunda yayınlandığını açıkladı ve özür diledi.

 

 

8 sütun



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,033 µs