En Sıcak Konular

İsrail'e göre Hamas'ın savaş planı...

10 Nisan 2008 12:46 tsi
İsrail'e göre Hamas'ın savaş planı... İsrail'de bir araştırma merkezi tarafından yayınlanan rapor, Hamas'ın Suriye ve İran'ın yardımıyla hızla silahlandığını ortaya koydu. Hamas'a bağlı Kassam Tugayları ise organizasyon yeteneklerini artırdıklarını, İsrail'in bölgeyi pikiniğe gider gibi

İsrail Ordusu'yla yakın ilişkilere sahip Terörizm Bilgi ve İstihbarat Merkezi'nin (ITIC) yayınladığı raporda, Hamas'ın birkaç yıl içinde gerçek bir askerî birlik haline dönüşebileceğini, fakat şimdiden İsrail'i rahatsız edecek güce ulaştığı ifade ediliyor. İsrail'in 2005'te Gazze Şeridi'nden çekilmesinden sonra Hamas'ın bölgedeki ağırlığını arttırdığını hatırlatan 52 sayfalık raporda, Hamas'ın elinde olduğu tahmin edilen silahlar sıralanıyor: İddiaya göre Hamas, 2005 yazından bu yana Gazze'ye 150 ton patlayıcı soktu. Anti-tank füzeleri ve bombalara sahip olan grubun yüzlerce üyesi de İran, Suriye ve Lübnan'da eğitim aldı. ITIC raporu Hamas'ın gerektiğinde 20 bin kişiyi silahaltına alabileceğini öne sürdü.

Rapora göre, Hizbullah'ın taktiğini izleyen Hamas, İsrail askerlerini roket saldırıları ve asker kaçırma eylemleriyle Gazze'ye çekmeyi hedefliyor.

Gazze'deki Hamas liderlerinden Halil el Haya ise bir İsrail saldırısına destek kazanmak amacıyla yayınlanan raporun gerçekleri çarpıttığını savundu.

KASSAM TUGAYLARI: GAZZE'DE OYUNUN KURALLARI DEĞİŞTİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'de oyunun kurallarının değiştiğini ve İsrail'in pikniğe gider gibi operasyon düzenleyemeyeceğini uyarısı yaptı.

Dün Gazze'nin güneyine giren İsrail askerleri Hamas'ın direnişiyle karşılaşmıştı. Çatışmada 1 İsrail askeri ölmüş, 2 asker de yaralanmıştı. Hamas'ın da bir kayıp verdiği çatışmalardan sonra İsrail güçleri bölgeden çekilmek zorunda kalmıştı. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'yi işgal etmeye kalkışması halinde İsrail'in ağır bir bedel ödeyeceğini, öldürülen İsrail askerinin de bunun kanıtı olduğunu söyledi. Ebu Ubeyde, Filistinli direnişçilerin yeteneklerinin daha da arttığını, grupların daha iyi organize olduklarını da sözlerine ekledi.

İSRAİL GÜÇLERİ, İSTASYON BASKININDAN SONRA SALDIRILAR DÜZENLEDİ

İsrail güçleri, bir grup Filistinli'nin ülkeye sızarak petrol istasyonunda iki kişiyi öldürmesinden sonra Gazze'de saldırıları düzenledi. Baskından hemen sonra İsrail tanklarının ateşinde 3 Filistinli sivil hayatını kaybetti. İsrail Ordusu ise vurulan kişilerin baskına katılanlar olduğunu savundu. İsrail'in baskından sonra düzenlediği hava saldırılarında da en az 5 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail hükümeti, İslami Cihad ve El Fetih'in silahlı kanatları tarafından üstlenilen saldırıdan Hamas'ı sorumlu tutacağını açıklamıştı.

CİHAN
 



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs