En Sıcak Konular

'Demokrasiyi zedelemeyin' çağrısı

10 Nisan 2008 11:37 tsi
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin içinde bulunduğu tartışmalı ortamdan çıkabilmesi için AB reform sürecine ara vermeden devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de yaşanan siyasi mücadeleler ve tartışmalara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bunun demokrasinin bir gereği olduğunu belirterek, "Herkes demokrasinin ilkelerinin ve kurumlarının zedelenmemesi gerektiği konusunda duyarlı olmalıdır." ifadesini kullandı.

Abdullah Gül, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'nin (KİK) 24. toplantısında yaptığı konuşmasında, Türkiye'de son dönemde yaşanan siyasi tartışmalara değindi. Türkiye'de son günlerde bazı siyasi tartışmalar ve mücadeleler yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu tartışmaların demokrasinin doğasında var olduğunu kaydetti. Demokrasilerin ancak bu tür tartışmaların ortak akılla sonuçlandırılması suretiyle güçlenebileceğini vurgulayan Gül, "Demokrasiler ancak bu tür tartışmaların ortak akılla sonuçlandırılması ile suretiyle güçlenir. Türkiye'de de bu tür tartışmalar ileri özgürlük koşullarında çok sesli ve çoğulcu ortamda gerçekleşmektedir. Herkes demokrasinin ilkelerinin ve kurumlarının zedelenmemesi gerektiği konusunda duyarlı olmalıdır. Böyle bir ortamın tartışmaların en akılcı biçimde toplumun çıkarına sonuç vermesine imkan tanıyacağına inanıyorum." İfadesini kullandı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde reform çalışmalarına devam etmesi gerektiğini vurgulayan Gül, reform sürecinin küresel ve bölgesel konjoktüre göre değli, uzun vadeli bir vizyonla gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Reformların AB sürecinin yanında Türk halkının beklentilerine de cevap verdiğini aktaran Gül, komplekse kapılmadan reformların devam ettirilmesi gerektiğini belirtti. Reform sürecinin devam etmesinin Türkiye'yi bulunduğu tartışmalı ortamdan uzaklaştıracağına ve bazı kesimlerde var olan kaygıları da ortadan kaldıracağına dikkat çeken Gül, "İşte bu anlayışla millet olarak reform sürecine ara vermeksizin koşar adımlarla gitmemizi tavsiye ediyorum. Bunu Türkiye'nin bu gün içinde bulunduğu tartışmalı ortamdan da daha güçlu bir şekilde çıkaracağına ayrıca toplumun bazı kesimlerinde var olan kaygılarının da gidereceğine inandığım için gerçekten tavsiye ediyorum." dedi.

CİHAN




Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs