En Sıcak Konular

İnternet medyası büyüteç altına alındı

10 Nisan 2008 11:35 tsi
İnternet medyasının dünü, bugünü ve yarını, Büyüteç altına alındı. Peki internet nereden nereye geldi. İşte yanıtı...

Bir süredir dünya üzerinde, yazılı ve görsel medyadan sonra gündem yaratan "internet haberciliği" ulusal medyada da değişik konu başlıklarıyla masaya yatırıldı.

TRT 2'de yayınlanan Hakan Aslan'ın sunuculuğunu yaptığı "Büyüteç" programında, internet medyasının dünü, bugünü ve yarını ele alındı.

İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (İMD) Gazeteci - Yazar Hadi Özışık, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Cabir Bilirgen ve Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay'ın katıldığı programda konuyla ilgili görüşler izleyiciye aktarıldı.

İnternetin 15 yılda hangi evrelerden geçtiği ve hangi noktalara geldiği sorusuna yanıt arandı.

Konuk olarak programa katılan İnternethaber Yönetim Kurul Başkanı Hadi Özışık, İnternetin geldiği noktayı anlatırken, habercilik alanında varılan noktaya değindi.

Özışık sözlerini şöyle sürdürdü;

"Muazzam bir tablo var karşımızda, bir derya söz konusu. Eskiden bir ihtiyacımız olduğunda sözlük karıştırırdık. İnternet elimizn altına geldiğinden beri aradığımız her konuya ulaşma fırsıtını yakaladık."

BİZİM ALANIMIZ İNTERNET HABERCİLİĞİ

Özışık, "Bizim internetteki alanımız da gazetecilik. 24 saat habercilik yapıyoruz... İnternet haberciliği olmadan önce kimin ne yaptığı belli değildi. Buna rağmen hala internet konusunda uyanamamış ve yol alamamış bir çok insan var. Şuanda Amerika'ya göre çok gerilerdeyiz. Ama internet baş döndürücü bir hızla gelişiyor. İleride daha iyi konumlara geleceğiz" dedi.

YAZILI MEDYAYA RAKİP OLMAK MÜMKÜN DEĞİL

"İnternet haberciliği yazılı medyanın rakibi mi?" sorusuna ise şöyle cevap verdi, "Türkiye'de yazılı medyaya rakip olabilmek mümkün değil. Karşınızda dev firmalar var. Bu firmalar yarın internet haberciliğine yatırım yaptığı zaman sizin geride kalmanız mümkündür"

BU İSTİHDAM İÇİN İHTİYAÇTI

İnternet gazeteciliğinden anlamama rağmen, müthiş bir cehalet içerisindeyken işin bir ucundan tuttuk ve işsiz olduğum dönemde birşeyler geliştirdik diyen Özışık, "Bu bir ihtiyaçtı aslında istihdam için ihtiyaçtı. Biz kendi istihdamımızı sağladıktan sonra gördük ki burda bir boşluk var ve inanılmaz bir talep var. Eğer güzel de bir yatırım yaparsak ilerlememiz için bir sebep yoktu. Biz de öyle yaptık ve o dönemlerde inanılmaz bir patlama oldu."

MEDYADA GİZLİ KALANLAR ORTAYA ÇIKTI

Medyada gizli kalanların internet haberciliğiyle ortaya çıktığını dile getiren Hadi Özışık, "Medyada bugüne kadar hiç işlenmeyen konuları biz internete taşımaya başladık. Yazılı basının içindeki gizli konular bile internet haberciliğiyle ortaya çıktı. Vatandaş da bu durumlara itibar etti ve internet haberciliği büyümeye başladı."

TÜRKİYE'DE BİR İLK YAPTIK

Özışık, "İnternethaber.com da interaktif bir olay oluşturduk ve okur yorumlarına yer verdik. Bunu Türkiye'de ilk biz yaptık. Daha sonra Hürriyet bizi takip etti. İnternet haberciliğinin çok ziyaret edilmesinin sebebi, doğru, tarafsız ve hızlı haber verilmesidir" diyerek sözlerini sürdürdü.

ARTIK İNTERNETE KABLO TV HATTIYLA ERİŞİLEBİLİYOR

Hadi Özışık'ın ardından söz alan Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay ise görüşlerini şöyle aktardı, "İnternette şuanda içerik zenginliğinin doğurduğu sorunlar var. Bu internetin gelişmesini de sağlıyor, problemleri de yanında getiriyor. Bu problemleri bertaraf edecek uygulamalar mevcut. İnternet son yıllarda neden bu kadar gelişti, çünkü internette herkese ulaştırılacak alt yapılar şuanda gelişiyor. Artık internete sadece telefon hatlarıyla ulaşılmıyor, kablo TV hatlarıyla da internete erişilebiliyor.

İNTERNETSİZ İLKÖĞRETİM OKULU KALMAYACAK

Türksat'ın büyük bir projeye imza atacağını açıklayan Dalbay, "Ulaştırma Bakanlığımızın yürttüğü, Sayın Başbakanımızın üzerinde durduğu, 2008 yılının sonuna kadar internetsiz ilköğretimokulu kalmayacak projesinin bir parçasını da Türksat olarak biz yürütüyoruz. Telefon hatlarının gitmediği okullara bile uydu üzerinden internet götüreceğiz. Bu çok büyük bir gelişmedir." dedi.

İnternet haber



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs