En Sıcak Konular

CHP'de lider adayı Oran'ın gizli aşkı

10 Nisan 2008 09:59 tsi
Baykal'a rakip olacağını açıklayan işadamı Umut Oran'ın çok önemli bir özelliği ortaya çıktı

"CHP'lilerin Umut'u" bir aşıktı ve 'hayat arkadaşı' ölünce ilan verip vasiyetini bile açıklamıştı. 

CHP’nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak olan 32. Olağan Büyük Kurultayı'nda Deniz Baykal'a rakip olarak Haluk Koç ve Umut Oran adaylığını açıkladı. Kulislerde ise Profesör Süheyl Batum ve eski milletvekili Gülsün Bilgehan'ın da aday olabileceği konuşuluyor. Umut Oran "CHP'lilerin Umut'u" olarak ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Ülsever, Oran için şunları yazdı:

Umut Oran, 1963’te doğmuş. Orta ve lise öğrenimini Saint-Benoit Lisesi, yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamış. İş hayatına Koç Holding’in tekstil şirketi Bozkurt Mensucat’ta başlamış ve 1992 yılında kendi şirketi Domino Tekstil Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ’yi kurmuş. Hazır giyim sektöründe ihracata yönelik faaliyet gösteren Domino Tekstil 1997 yılında Bolu’da kendi entegre dikim fabrikasını, 2004 yılında da Seben şubesini açmış. Oran, Şubat 2002’den 2005 yılı başına kadar TGSD’de (Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış. Avrupa Hazır Giyim Sanayicileri Başkanlığı görevini de sürdüren Oran, 2002’de de Dünya Hazır Giyim Federasyonu’nun başkanı olmuş, bu görevini Aralık 2003’te sona erdirmiş.

Umut Oran yönetimindeki TGSD tarafından yürütülen "Anadolu’da Yatırımı ve İstihdamı Teşvik Projesi", Ekim 2002’de Dünya Gazetesi’nin "İhracat Temelli Bölgesel Kalkınma Projesi Ödülü"nü, Platin Ekonomi ve Aktüalite Dergisi’nin "Sosyal Sorumluluk Ödülü"nü, Junior Chamber Türkiye tarafından düzenlenen "Türkiye’nin En Başarılı Genci Yarışması 2003" yarışmasında, "İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik Ödülü"nü almış.

Halen TOBB Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayii ve ayrıca Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı.

TOPLANTILARA BİLE KÖPEĞİ İLE GİDİYORDU

Hürriyet yazarı Ülsever'in çok şey beklediği Umut Oran'ın bir başka Hürriyet yazarı Bekir Coşkun ile de benzer yanı var. Hayvan sevgisi (köpek)....

Bekir Coşkun'un Pako isimli köpeği meşhur idi ve öldüğünde Coşkun çok üzülmüştü.
Coşkun, köpeğini ailenin bir bireyi gibi görüyordu ve öldüğünde de çok üzülmüş ve ağlamıştı. Binlerce taziye telefon ve faksı gelmişti Bekir Coşkun'a.
CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran da tam bir köpek sever ve ölen Oskar'ı için gazeteye taziye ilanı vermişti. Evet yanlış duymadınız...
Oran, Oskar adlı kurt köpeğinin ölümü üzerine 26 Eylül 2007 tarihli Hürriyet Gazetesi'ne ilan vermişti.
Umut Oran, yaklaşık 16 yıldır birlikte olduğu ve yaklaşık 50 bin kilometre birlikte yol kat ettiği 'hayat arkadaşının' ölümü üzerine veda, Oskar'ın hastalığında tedavi eden veteriner hekimlere de teşekkür ilanı verdi. Oran, kendi adına bir hayvan konuk evi bulunan Oskar'ın son arzusunu da yazdı ilan metnine. İşte ilan ve Oskar'ın 'vasiyeti'.

OSKAR'I ARKADAŞIM VERDİ

Umut Oran 45 yaşında bir tekstilci. TOB Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon Meclis Başkanı. Evi İstanbul'da, tekstil fabrikası Bolu'da. 16 yıl önce bir arkadaşı, bakamayınca küçücük Japon Kurt Köpeği yavrusu olan Oskar'ı kendisine vermiş. Çocukluktan beri büyük bir hayvan sevgisi olan Oran, Oskar'ı büyütmüş ve iyi bir eğitim de vermiş. Yaklaşık 16 yıl Bolu ile İstanbul arasında gidip gelmişler. Bekar olan Umut Oran, Oskar ile hiç ayrılmamış, Ankara'ya gittiği toplantılarda bile arabasından indirmemiş. Bu yüzden Umut Bey, Oskar'ı şöyle tarif ediyor: Çok akıllı, ciddi ve sabırlı bir köpekti. Ben işadamı, o da iş köpeği idi. Bir çok dostum onu tanıdıktan sonra köpek sahibi olmaya karar verdi."

 Ölüm ilanın ardından başsağlığı dileyip duygularını sorduğumuz Umut Oran, fabrika bahçesine gömdüğü ve zaman zaman mezarının başına gittiği Oskar hakkında bize şu bilgileri vermişti.

KANSERDEN ÖLDÜ

Oran'ın Oskar'ı 2000 yılında kanser hastalığına yakalanmış ve uzun bir süre kanser tedavisi görmüştü. Oran: "Cinsine göre hayli uzun yaşadı. Ölüm kaçınılmaz. Üzüntüm büyük. Fabrikamızın bahçesinde Oskar'ın adını verdiğimiz konuk evinde 15 civarında köpeği misafir ediyoruz. Onlara bakıp üzüntümü hafifletmeye çalışıyorum ama Oskar'ın yerini tutmuyor."


 
Haber 7



Bu haber 13,140 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,915 µs