‘Vaclav’a helal olsun!' | " /> ‘Vaclav’a helal olsun!' | "/>

En Sıcak Konular

‘Vaclav’a helal olsun!'

10 Nisan 2008 09:54 tsi
‘Vaclav’a helal olsun!' Çek Devlet Başkanı Vaclav Klaus’un son çapkınlığından neden gocunmadığı anlaşıldı: Siyasilerin ‘maceraları’ halk nezdinde onları alçaltacağına popülaritelerini artırıyor. Başbakan da ünlü bir ‘sabıkalı’.

Çek Cumhuriyeti’nin 66 yaşındaki Devlet Başkanı Vaclav Klaus hafta başında yarı yaşındaki hostes sevgilisiyle yakalanınca hiç bozuntuya vermeden filozof edasıyla “suçunu” kabul etti ve bunu karısına bildirmenin kendisi için sorun olacağını söyledi.

ABD ve öteki Avrupa ülkelerindeki siyasilerden tamamen farklı bir tavır sergileyip medyayı şaşırtan Klaus’un bu cesaretinin nereden kaynaklandığı önceki gün anlaşıldı.

Al birini, vur ötekine
Çek Cumhuriyeti’nin önde gelen gazeteleri Vaclav Klaus’u eleştirmek şöyle dursun, halkın çoğunluğunun cumhurbaşkanı için “işte gerçek erkek” diyeceğini vurguladılar. Son olay, Vaclav Klaus’un kendinden genç kadınlarla yaşadığı üçüncü macerası. Ancak Klaus, Çek siyasileri arasında eşinden gizli gönül işlerine girmekte sakınca görmeyen tek erkek değil. Bir başka örnek, 51 yaşındaki Başbakan Mirek Topolanek...

Sevgilisinden oğlu oldu
Başbakan’ın 40 yaşındaki kadın arkadaşı Lucie Talmanova’dan bir oğlu var. Topolanek, karısı boşanmayı reddetmesine rağmen sevgilisinin evine bile taşındı. Muhalefet lideri Jiri Paroubek de (55) ne ahlak timsali ne de evlilik bağına sadık kalanlardan. Paroubek birkaç ay önce eşini terk edip dış gezilerinde tercümanlığını yapan 34 yaşındaki sevgilisi Petra Kovacova ile evleniverdi.

Önceki maceraları
Çapkınlıkta sabıkalı olmasına karşın Devlet Başkanı Klaus’un bir kez daha başka bir sevgilisiyle medyaya yakalanması Çekleri hiç de rahatsız etmedi. 1991’de ülkesi henüz komünist Çekoslavakya olarak anılırken siyasetin parlayan yıldızı olan Klaus, sarışın hostes Eva Svobodova ile yakalandı.

Ardından 2002’de sekreterlerinden 24 yaşındaki Klara Lohniska ile ilişkisi medyaya yansıdı. Her foyası çıktığında soğukkanlı bir şekilde durumu kabullenen Klaus, “Eğer bir kişi kırmızı ışıkta geçiyorsa bu bir otomobilin kendisine çarpma riskini göz önüne alıyor demektir” dedi.

Vaclav Klaus son olarak 25 yaşındaki hostes Petra Bednarova ile Prag’daki bir ötelin önünde fotoğraflanınca ilişkisini itiraf ederek bunu karısı Livia’ya izah edemeyeceğini söyledi.

Burası ABD değil
Çek Cumhuriyeti’nde en çok satan gazete Dnes (Bugün), “Karısını aldatan, seçmeni de aldatır şeklindeki Amerikan deyişi burada geçerli değil. Bir erkeğin metresi olması burada genellikle gerçek erkekliğin kanıtı olarak algılanır” diye yazdı.

Populer “Lidove Noviny” (Halkın Haberi) gazetesi ise “Çekler bu tür olaylara liberal bir şekilde omuz silker” yorumunu yaptı.

Geçen ay Finlandiya Dışişleri Bakanı Ikka Kanerva, erotik bir dansçıya çok sayıda mesaj gönderdiği için eleştirilmiş ve istifa etmek zorunda kalmıştı.

milliyet



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs