Avrupa Fener'i alkışlıyor! | " /> Avrupa Fener'i alkışlıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Avrupa Fener'i alkışlıyor!

10 Nisan 2008 09:11 tsi
Avrupa Fener'i alkışlıyor! Şampiyonlar Ligi çevrek finalinde Chelsea'ye yenilerek turnuvaya dramatik bir şekilde veda eden Fenerbahçe ismini bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Fener'in elenmesi sadece Türkiye'de değil Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya ülkelerinde de büyük bir üzüntü ile karşılandı. Oynadığı kişilikli futbolla otoritelerin takdirini toplayan Sarı-Lacivertli kulüp dün de Avrupa basınının gündemindeydi. İngiliz gazetesi Guardian, "F.Bahçe'nin her iki maçta da daha iyi oynadığı tartışılamaz." yorumunu yaparken Daily Telegraph, F.Bahçe'nin teslim olmayı reddettiğini yazdı. Alman basını, Alman Milli Takımı futbolcusu Michael Ballack'ın Chelsea'yi yarı finale taşıdığı görüşünde birleşti. İspanyol spor gazetesi AS değerlendirmesinde, Fenerbahçe için en kahredici durumun Deivid'in kendi kalesine attığı gol olduğunu öne sürerken, 'Eğer Deivid'in o hatası ol- masaydı, maç uzatmaya gidecekti' ifadesini kullandı.

İki maçta da F.Bahçe üstündü

Avrupa basını, F.Bahçe'nin, Chelsea takımıyla oynadığı ve İngilizlerin 2-0 galibiyetiyle sona eren Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı sonucuna geniş yer ayırdı. İngiliz gazeteleri maç için şu yorumlarda bulundu:

Guardian: F.Bahçe'nin her iki maçta da daha iyi oynadığı tartışılamaz, yorumunu yaptı.

Daily Telegraph: Köşe yazarlarından John Ley, Chelsea, 'Türk Lokumu'nun tadını çıkarttı' ifadesini kullandı. Gazete, renkli taraftarlarınca desteklenen F.Bahçe'nin, maça ilk galibiyetin verdiği rahatlıkla çıktığını; ancak karşılaşmanın sonucunun rakip seyircileri sarstığını belirtti. Telegraph, "Sonuçta hem eğlenceli hem de heyecan verici bir durum ortaya çıktı. Fenerbahçe teslim olmayı reddetti. Kaleci Hilario biri Gökhan Gönül, diğeri Kazım Kazım'ın atışlarında iki olağanüstü kurtarış yaptı." diye yazdı.

Times: 'Chelsea, oyuna, İstanbul'da ilk yarıda gösterdiği performansın benzeriyle başladı; ama yine devam ettiremedi.'

Alman basını, Alman milli takımı futbolcusu Michael Ballack'ın Chelsea'yi yarı finale taşıdığı görüşünde birleşti.

Bild: 'Ballack, Chelsea'yi kafa golüyle yarı finale taşıdı' başlığıyla maçı yorumlarken, 'Milli takımımızın kaptanı Michael Ballack kafa golüyle Chelsea'ye tur atlattırdı.'

İspanyol basınında yapılan yorumlarda, 'Fenerbahçe, ilk maçta Deivid'in kendi kalesine attığı gol yüzünden elendi' denildi.

AS: Fenerbahçe için en kahredici durumun Deivid'in kendi kalesine attığı gol olduğunu öne sürerken, 'Eğer Deivid'in o hatası olmasaydı, maç uzatmaya gidecekti.'

Marca: 'Chelsea iyi bir Fenerbahçe'ye karşı kazandı' başlığını attı.

Zico'lu Kanarya Luce'li Aslan'ı geçti


F.Bahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde G.Saray'ı çeyrek finale taşıyan Mircea Lucescu'yu maç başına puan ve galibiyet oranında geçti. Rumen teknik direktörle Cim Bom, çeyrek finale çıktığı dönemde 14 maçta 6 galibiyetle yüzde 42,85'lik kazanma oranı tuttururken, Zicolu F.Bahçe, aynı başarıyı gösterdiği bu sezonda 10 maçta 5 galibiyete imza atıp, yüzde 50'lik galibiyet oranına ulaştı. Yine Lucescu'lu G.Saray, 2000-2001 sezonunda 14 maçta 21 puan toplayıp, maç başına 1,5 puan alırken, Zico'lu F.Bahçe ise bu sezon 10 maçta 17 puanla maç başına 1,7 ortalama tutturdu. Böylece, Brezilyalı teknik adam, Türk takımlarının başında bir sezonda hem en iyi galibiyet oranı, hem de maç başına en çok puan ortalaması tutturan teknik direktör oldu.

Suriyeliler de F.Bahçe'ye üzüldü

F.Bahçe'nin, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde, deplasmanda Chelsea'ye 2-0 yenilerek elenmesi Suriyeli taraftarlarını da üzdü. Suriye'de yaşayan Türk vatandaşları ile maçı izleyen Suriyeli Fenerbahçeliler, büyük coşku ile destekledikleri Sarı-Lacivertli takımın, Chelsea'ye karşı iyi mücadele ettiğini belirterek, alınan mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadı. Maçın sonuna kadar hop oturup hop kalkan taraftarlar, 90 dakikanın bitiminin ardından büyük üzüntü yaşarken, birbirlerini teselli etmeye çalıştı. Suriyeli Hani Esed ile Mucir Haşim, F.Bahçe'nin, çok iyi mücadele ettiğini belirterek, "Elenmesinden üzüntü duyduk. Gelecek yıllarda kupayı alacağına inanıyoruz." dedi. Bostan Cemiloğlu, Şam

Zico masaya oturuyor

Fenerbahçe Teknik Drektörü Arthur Zico, Süper Lig'de pazar günü oynanacak Ankaraspor karşılaşmasının akabinde yönetimle masaya oturacağını söyledi. Brezilyalı hoca, bu görüşmede isteklerini sıralayacak ve Sarı-Lacivertli ekipteki geleceği belli olacak.

Transfer harekâtı başlıyor

Şampiyonlar Ligi'ne havlu atan Fenerbahçe'de transfer listesi hazırlanıyor. Öncelikle forvet hattına futbolcu isteyen Zico'nun, orta sahadaki alternatiflerinin çoğaltılmasını istediği öğrenildi. F.Bahçe yönetimi, Brezilyalı hoca ile anlaşma sağlar sağlamaz transfer harekâtı başlatacak.
 
zaman



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,956 µs