En Sıcak Konular

Uğur'un anısına imzalasaydın!

10 Nisan 2008 08:36 tsi
Uğur'un anısına imzalasaydın! Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde yapılacak değişiklik CHP engeline takıldı. 301. madde değişiklik teklifini imzalamayan Mumcu'ya tepki mesajları gönderildiği belirtildi. Bakın Güldal Mumcu'ya gönderilen mesajlarda ne deniliyor...

301. madde değişiklik teklifini imzalamayan Mumcu'ya tepki mesajları gönderildiği belirtildi. Mesajlarda “Merhum eşin bu maddeden çok çekmişti' deniliyor.

Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde yapılacak değişiklik CHP engeline takıldı. TBMM Başkanvekili CHP'li Güldal Mumcu'nun 301. madde değişikliğini komisyona sevketmemesi nedeniyle değişiklik önümüzdeki haftaya kaldı.

Hükümet, AB adımlarını hızlandırmak için 301. madde değişikliğini TBMM Başkanlığı'na sundu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan 301. madde değişikliğinin bugün Adalet Komisyonu görüşülmesi planlanıyordu.

BAYKAL TALİMAT VERDİ

301. madde değişikliği TBMM Başkanlığı'na vekalet eden CHP'li Güldal Mumcu'ya takıldı. TBMM Başkanvekili Mumcu, 301. maddede değişiklik yapılmasını öngören teklifi Adalet Komisyonu'na sevketmedi. AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ile görüşerek teklifin komisyona sevkedilmesini rica etti. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı aradığı belirtiliyor. Baykal'ın “Güldal Hanım, teklifi komisyona sevketmesin. TBMM Başkanı döndüktün sonra kendisi sevketsin” dediği kaydedildi. Deniz Baykal'ın talimatının ardından Güldal Mumcu 301. madde ile ilgili değişikliği komisyona sevketmedi.

CHP'DEN AB ENGELİ

301. madde değişikliğinin Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in Ankara'ya yapacağı bugünkü ziyaretle eş zamanlı olarak Adalet Komisyonu'nda görüştürülmesi planlanıyordu. Mayıs ayında yayınlanacak İlerleme Raporu'ndan önce 301. madde konusunda değişiklik yapılarak Türkiye'nin AB konusundaki kararlığı ortaya konulmak isteniyor. CHP, 301. maddenin görüşülmesini engelleyerek Türkiye'nin AB sürecini geciktirdi.


Konu çok acil değilmiş!

TBMM Başkanı Vekili Güldal Mumcu, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301 ve 305. maddelerinde değişiklik öngören teklifi komisyona sevk etmemesine ilişkin eleştirilere, “Çok acil bir konu olmadığı kanaatindeyim. Meclis Başkanı'nı beklemeyi daha uygun buldum” diye yanıt verdi.Mumcu, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın bu konuyla ilgili kendisini arayıp aramadığına ilişkin soruyu ise cevapsız bıraktı.

yenişafak



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,735 µs