En Sıcak Konular

Kapatma davasından sonra ilk zirve

10 Nisan 2008 08:26 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Orgeneral Yaşar Büyükanıt uzun bir aradan sonra bugün biraraya geliyor. İkili kapatma davasından sonra hiç biraraya gelmemişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, en son 6 Mart'ta Köşk'te bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül bugün İstanbul'da olduğu için Perşembe zirvesinin yapılıp yapılmayacağı da belirsiz...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasındaki haftalık olağan görüşmeler, “çeşitli gerekçelerle” 25 gündür yapılamadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın haftalık olağan görüşmelerinde daha önce de aksamalar olmasına rağmen, devlet protokolünün tepe noktasındaki iki ismin bu kadar uzun süre hiç bir araya gelmemeleri dikkat çekti.

Ne zaman görüştüler?

Gül ve Büyükanıt son haftalık görüşmeyi 6 Mart Perşembe günü yaptılar. 13 Mart'ta Cumhurbaşkanı Senegal'de olduğu için görüşme yapılamadı.

AKP'nin kapatılması istemiyle 14 Mart'ta yapılan başvuruyu takip eden ilk Perşembe olan 20 Mart günü ise Orgeneral Büyükanıt bir gün sonra Harp Akademileri Komutanlığı'nda vereceği konferans dolayısıyla İstanbul'a önceden gitmeyi tercih etti ve haftalık olağan görüşme gerçekleşmedi.

Paşa Kıbrıs'a gitti

Sıradaki haftalık görüşmenin 27 Mart'ta yapılması gerekiyordu. Ancak Orgeneral Büyükanıt o tarihte KKTC'yi ziyaret ettiğinden Gül ile bir araya gelemedi. Gül ise 27 Mart'ta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı kabul ederek mantı ikram etti, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu kabul ederek dış politika ve güvenlik konularında bilgi verdi.

Yemekte de buluşulamadı

3 Nisan Perşembe günü ise Cumhurbaşkanı Gül NATO Zirvesi nedeniyle Bükreş'te bulunduğu için Orgeneral Büyükanıt ile haftalık olağan görüşmeyi gerçekleştiremedi. Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı, haftalık olağan görüşmeler dışında, Çankaya Köşkü'ndeki protokol yemeklerinde de biraraya gelemedi.

Kuveyt'ten konuk geldi

Cumhurbaşkanı Gül 24 Mart'ta Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'u ağırladı ve onuruna akşam yemeği verdi. Orgeneral Büyükanıt aynı akşam Pakistan'ın Milli Günü dolayısıyla verilen resepsiyona katılmayı tercih etti ve Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe katılmadı. Orgeneral Büyükanıt, Gül'ün 30 Mart'ta Kuveyt Emiri El Sabah onuruna verdiği akşam yemeğine de katılmadı.

Başbakan'la görüştü

Cumhurbaşkanı Gül, Mart ayı içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la daha çok görüştü. 6 ve 20 Mart'ta haftalık olağan görüşmeler için biraraya gelen Gül ve Erdoğan, 30 Mart akşamı ise 2 saat 25 dakika süren özel bir görüşme yaptı. Erdoğan, Köşk'teki protokol yemeklerine de katıldı.

Dipnot

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı ile haftalık olağan görüşmelerini geleneksel olarak Perşembe günleri yapıyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel perşembe günlerini “devlet günü” olarak nitelendiriyordu.

aktifhaber



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,990 µs