En Sıcak Konular

Almanya facianın eşiğinden döndü

9 Nisan 2008 23:48 tsi
Almanya'nın Duisburg şehrindeki bir fabrikada meydana gelen patlama sonrası 23 ton kimyasal madde sızıntısı gerçekleşti. Kent karantina altına alınırken, bölgede oturan çok sayıda Türk vatandaşı da evlerinden tahliye edildi.

Almanya'nın Duisburg kentindeki Weselerstr'de bulunan Grillo adlı bir fabrikada öğlen saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Şimdiye kadar 23 ton kimyasal madde sızıntısının gerçekleştiği olay sonrası kent yöneticileri şehri karantina altına aldı. Duisburg itfaiye basın sorumlusu Michael Haupt, "Bugün saat 14.30 sıralarında Grillo fabrikasında patlama meydana geldi. Olaya müdahale ettiğimizde, fabrikada kimyasal sızıntı meydana gelmişti.

Patlama esnasında fabrikada çalışan 2 kişi ağır yaralanmış. Fabrika yakınında Bremenstr'deki bütün evleri boşalttık. Şuan da ekiplerimizin müdahalesi devam ediyor. Mahallede yaşayanları Rehin Ruhr Halle'de bulunan boş alanda kurduğumuz çadırlarda kontrol altına aldık. Ekiplerimiz çalışmalara devam ediyor. Komşu şehirlerdeki itfaiye ekipleri de operasyonda bize destek oluyor" dedi.

Öte yandan olayın gerçekleştiği mahallede yaşayan halkın çoğunluğunu Türkler oluşturuyor. Sızıntıdan etkilenen çok sayıda Türk vatandaşı hastaneye kaldırıldı. Mahallede yaşayan psikolog Dr. Sami Özçelik (34), "Ben çalışıyordum. Eşimin haber vermesi üzerine mahalleye geldim. Mahalle itfaiye arabası ve ambulanslarla doluydu. Mahallenin 100 metre ilerisinde bulunan Grillo fabrikasında patlama olmuş. Daha sonrasında da gaz sızıntısı yaşanmış. Bizleri burada kurulan ilkyardım çadırında gözlem altında tutuyorlar. Çocuklarım ve eşim doktor tarafından kontrol edilmesine rağmen bırakılmadı. İtfaiye ekipleri evlerimizin anahtarlarını aldı. Bize, evlerin ilaçlanacağı söylendi. Korku ve panik içerisinde bekliyoruz. Bu gece akrabalarımızda kalacağız, yakını olmayanlar ise buradaki çadırlarda kalacak" dedi.

Mahalle sakinleri, Grillo fabrikasının yıllardır sorun teşkil ettiğini, gaz sızıntısının ciddi boyutta olduğunu ve olayın vatandaşlardan ve basından gizlendiğini ileri sürdü. Yetkililere, kendilerinin ve yetiştirdikleri bitkilerin fabrikadan sızan kimyasal maddeden etkilendiği yönünde defalarca şikayetçi olduklarını ifade eden mahalle sakinleri, buna rağmen yeterli önlem alınmadığını söyledi.

haber7



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,208 µs