En Sıcak Konular

Çakar, Chelsea yenilgisini nasıl yorumladı?

9 Nisan 2008 23:01 tsi
Çakar, Chelsea yenilgisini nasıl yorumladı? ''Fener Sevilla’yı elesin, bikini giyerim” diyerek tartışmalara neden olan spor yorumcusu Ahmet Çakar, Fenerbahçe'nin Chelsea yenilgisi sonrasında bakın neler yazdı?

Ahmet Çakar / Sabah

Yazık oldu
Skora hiç bakmayın. Chelsea, Fenerbahçe'den daha iyi oynamadı ve kazanmayı hak etmedi. Aslında herşeyi bozan Chelsea'nin neredeyse 90 dakika önde oynamasıydı. Bir yan topta Ballack'ın kalitesinden kaynaklanan kafa golü olmasa ve de Chelsea maça galip başlamasa dün gece asla bittiği gibi olmazdı. Hele hele son yarım saat var ki, Fenerbahçe, Chelsea'yi bayılttı. Avram Grant'e bakıyoruz, dudaklarını yiyor. Tüm Chelsea taraftarında derin bir kaygı hakim. Ballack dışında ruhen direnebilecek bir Chelseali kalmamış. İşte bu dakikalar yani "Fenerbahçe'nin golü ha geldi ha geliyor" dediğimiz dakikalarda iki pozisyon oldu. Bazen üçüncü kaleciler maç kurtarır. Hilario da Gökhan ve Kazım'ın şutlarında yaptığı kurtarışlarla takımını yarı finale taşıdı. Bizi şaşırtan Fenerbahçe'nin bu yukarıda bahsettiğimiz iki şut dışında tek bir pozisyon bulamayışı oldu. Aslında buna pek de şaşırmamak lazım.

ZİCO HER YOLU DENEDİ
Chelsea her ne kadar İstanbul'da iki gol yemiş olsa da, halen Avrupa'nın en iyi takım savunmasına sahip ekiplerinin başında geliyor. Zico, Semih'i denedi, olmadı. Kezman'ı denedi, olmadı. Kanatları denemeye çalıştı, olmadı. Ama işte dedik ya, o iki şuttan hele Gökhan'ınki gol olsa Fenerbahçe koskoca Chelsea'yi Londra'da elemişti. Üstelik Chelsea'ye bakıyoruz, Drogba'nın bir iki cılız şutu dışında hiçbir pozisyonu yok. Ama işte o kahredici Ballack'ın kafası hem oyundaki taktiksel dengeyi bozdu hem de turu getirdi.
Fenerbahçe, uluslararası alanda görevini fazlasıyla yerine getirmiştir. Üstelik marka değeri öylesine yükselmiştir ki, Çin'den Kanada'ya, İran'dan Meksika'ya kadar herkes Fenerbahçe'yi tanıyor. Üzerine her yıl biraz daha koyarak Şampiyonlar Ligi'nde bu noktaya kadar geldiler. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde çok daha iyi noktalara gelebileceğinden eminim. Herşey için hem tebrikler hem de teşekkürler Fenerbahçe. Ama bir üzüntümüz var ki, Fenerbahçe'nin dün geceki eleniş biçimi. İnanın bana elenmeyi hiç mi hiç hak etmediler.

 



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,258 µs