En Sıcak Konular

Çelik: Milletin kafasını bulandırmayın

9 Nisan 2008 22:44 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Türkiye'nin 2036'sının da 2056'sının da önemli olduğunu belirterek, ''Bazıları, bu tasarı hakkında milletin kafasını bulandırmaya çalıştı'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hakkında kapatma davası açılmış bir parti için Türkiye'nin 2036'sının da 2056'sının da önemli olduğunu belirterek, ''Bazıları, bu tasarı hakkında milletin kafasını bulandırmaya çalıştı'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının 3. bölümü üzerinde söz alan Bakan Çelik, Bakanlık olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyledi. Bakanlığın hakkını vermek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlatan Çelik, sosyal güvenlik reformuna destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Sosyal güvenlik sisteminin değiştirilmesi konusunda bütün kesimlerin görüş birliği içinde olduklarını hatırlatan Bakan Çelik, ''(Ben yaptım) değil, (bİz yaptık) anlayışıyla hareket ettik. Amacımız toplumsal mutabakatı sağlamaktı'' diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞAN PARTİYİZ''

Yasanın daha önce kabul edilen maddelerini de sosyal tarafların isteği ile değiştirdiklerini anlatan Faruk Çelik, 65 yaş ve prim ödeme gün sayısını buna örnek gösterdi. Bazı kesimlerin ''2036 yılını şimdiden mi düşünüyorsunuz?'' eleştirisi yaptığını anımsatan Çelik, ''Hakkında kapatma davası açılmış bir parti için Türkiye'nin 2036'sı da 2056'sı da önemlidir. Bizler Türkiye'nin geleceği için çalışan bir partiyiz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yalancılar'' ifadesini ''Biz kaç kişiyiz platformu'' için kullandığını kaydeden Çelik, bu platformun tasarı hakkında ortaya koyduğu 16 maddenin 15'inin yalan olduğunu söyledi. Bu tür propagandalarla sosyal tarafların etkilenmeye çalışıldığını, bazılarının da tasarı konusunda milletin kafasını bulandırmaya çalıştığını ifade eden Çelik, örgütlenme hakkı önündeki engellerin kaldırılması konusunda işçi sendikalarına önerilerde bulunduğunu ancak gerekli desteği göremediğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 1 Mayıs'ın işçi bayramı olarak ilan edilmesini de kabul ettiklerini ancak konunun farklı yerlere çekildiğini ifade etti.

''...SOKAĞIN SESİ KISILMAK İSTENDİ''

CHP Grubu adına konuşan Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi de tasarıya ilişkin eleştirilerini dile getirirken, Başbakan Erdoğan'ın, tasarı hakkında söylenen doğruları görmek yerine, ''Yalan söylüyorlar'' diyerek sendikacıları yalancılıkla suçladığını iddia etti.

Erdoğan'ın bu tavrının ve söyleminin, uzlaşma sağlanamamasının en büyük nedeni olduğunu savunan Selvi, ''Ben sayın bakana bir şey demek istemiyorum ama 'Her bakanlığı yaparım' denildiği zaman bu işler yürümez'' dedi.

Tasarıya karşı çıkmak için sokağa çıkanlara, devletin biber gazıyla cevap verdiğini ileri süren CHP'li Selvi, ''Copla, panzerlerle şiddetle bastırılarak, sokağın sesi kısılmak istendi'' diye konuştu.

DTP Grubu adına söz alan Siirt Milletvekili Osman Özçelik ise ''Hükümetin kulaklarını, sokağın sesine kapattığını'' iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın, Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu'na yönelik sözlerini eleştiren Özçelik, tasarıya ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

''...NE ARKA BAHÇESİNE NE ÖN BAHÇESİNE SIĞABİLİR''

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas da grubu adına yaptığı konuşmada, ''(Sokak dinlenmiyor) deniliyor. Sanki başka bir gezegende yaşıyoruz'' dedi.

Tasarının görüşmelerinde, şimdiye kadar olmadığı şekilde sendikalarla, sosyal taraflarla mutabakat arandığını ifade eden Kafkas, en son Emek Platformu'nun 19 maddelik talebinden 15'inin kabul edildiğini söyledi.

Kafkas, bazı sendikaların, ''Siz buranın, şuranın arka bahçesiniz'' diye eleştirildiğini kaydederek, ''Türk-İş ve Hak-İş, hiç bir partinin ne arka bahçesine ne de ön bahçesine sığabilir'' diye konuştu.

Koalisyon hükümeti döneminde Kızılay'da eylem yapılırken, Emek Platformu'nun taleplerinin dikkate alınmadığını söyleyen AK Parti'li Kafkas, kendi hükümetleri döneminde Emek Platformu ile görüşüldüğünü bildirdi.

Konuşmalardan sonra tasarının 3. bölümünün maddelerine geçildi.
 
haber7



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,823 µs