En Sıcak Konular

Genel Kurul'da rüşvet tartışması

9 Nisan 2008 20:12 tsi
TBMM Genel Kurulunda, CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında, ''Rüşvet'' tartışması yaşandı.

Tasarının 2. bölümünde yer alan 52. madde üzerinde CHP milletvekillerinin önergesi üzerinde söz alan Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında, ''Rüşvet verdiğini'' söylediğini ve bunu bütün AK Parti'lilerin alkışladığını öne sürdü.

Çakır, demokratik bir ülkede rüşvet veren veya alan bakan veya başbakanın derhal görevinden istifa edeceğini, hatta intihar edeceğini öne sürerek, ''72 milyonluk Türkiye'de rüşvet verdiğini söyleyen Başbakana sadece CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tepki gösterdi. Gazetelerde bu yer almadı. Rüşvet vermekle almak arasında ne fark var?'' diye konuştu.

CHP'li Çakır'ın sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterirken, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli söz alarak, Çakır'ın talihsiz, gerçek dışı ve herkesi üzen bir konuşma yaptığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti iktidarlarından önceki dönemde insanların temel ihtiyaç maddeleri almak için kuyruklarda beklediğini ve rüşvet vermek zorunda kaldığını, ''Alaycı'' bir üslupla anlattığını ifade eden Canikli, ''Ülkeyi bu hale kim getirdi? Asıl eleştirilmesi gereken nokta bu. O dönemdeki iktidarlar milleti temsil etmiyordu. Vatandaşlar ihtiyaç maddeleri ve akaryakıt almak için rüşvet veriyordu. Peki buna kim yol açtı?'' diye konuştu.

AK Parti'li Canikli konuşurken, tepki gösteren bir milletvekilini TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar uyararak, ''Eliniz cebinizde, pantolonunuzun cebi dışarda... Ayıp oluyor. Meclisin adabına uyun biraz'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da söz alarak, ''Bir hadis-i şerife göre rüşvet vermek de rüşvet almak da suç. Bu ülkede rüşvet veren almaya da açık demektir... Rüşvet veren rüşvet de alır. Rüşvet verenleri omuzunuzda taşımayın, yarın birileri gelir rüşvet verir...'' diye konuştu.

-HASTANE İDDİASI-

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun İstanbul Avcılar'da devlet hastanesinin bitirilmesini önlediği ve kendi hastanesini izinsiz olarak büyüttüğü yolundaki iddiaları gündeme getirdi.

AK Parti'li Müezzinoğlu ise Avcılar'da iki devlet hastanesi inşaatının AK Parti iktidarı döneminde hızlandığını ve yakında hastanelerin tamamlanacağını ifade ederek, ''Kendi özel hesabını, milletin hesabının üzerinde tutan şerefsizdir. Hissedarı olduğum hastanenin plan değişikliklerini CHP'li belediye onayladı, Büyükşehir Belediye Meclisinden de oybirliği ile geçti'' dedi.

Daha sonra tasarının 52. maddesi verilen önerge ile değiştirilerek kabul edildi. Buna göre, mevsimlik işçilerin iş sözleşmelerinin askıda kaldığı aylara ait genel sağlık sigortası primlerini devlet ödeyecek.

aktifhaber



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,336 µs