AB çatlağı! | " /> AB çatlağı! | "/>

En Sıcak Konular

Doğan Grubu’nda AB çatlağı!

9 Nisan 2008 20:05 tsi
Doğan Grubu’nda AB çatlağı! Doğan Medya Grubu'na bağlı gazeteler, yarın başlayacak Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Manuel Barrosa'nın ziyareti öncesi, AB'den gelen uyarıları farklı algıladı. Barroso'yu Radikal radikal biçimde görürken, Milliyet orta yolu tercih etti, Hürriyet i

Radikal gazetesi, Barroso'nun konuşmasını 'AB'den sert uyarılar' başlığı altında sert bir şekilde görürken, Milliyet Gazetesi 'AB sağduyu çağrısı yaptı' manşetiyle görmeyi tercih etti. Hürriyet ise Barroso'yu görmedi.

Son günlerde Ergenekon'un yakın tarihini yazmaya soyunan İsmet Berkan'ın yönetimi altındaki Radikal gazetesi, 'AB'den sert uyarılar' başlığı altında haberi verirken, kapatma davasının, Türk AB ilişkilerine darbe vuracağı ikazını da spota taşıdı. Mehmet Ali Birand'ın röportajını tam sayfa yayınlayan gazete, Barossa'nın 'Nasıl ki bir dini zorla dayatamazsanız, laikliği de askeri ya da mahkemeler yoluyla dayatamazsınız' sözlerini de birinci sayfadan gördü.
Radikal, yan manşette de Erdoğan'ın dün grupta yaptığı konuşmayı, 'Oy vermeyenin de emanetçisiyiz' başlığıyla verdi.

 


 


Milliyet gazetesi ise Barroso'nun uyarısını, 'AB'den sağduyu çağrısı' olarak görürken, 'Barroso'nun AK Parti dahil tüm taraflara sağduyu çağrısı yaptığını yazdı. Milliyet gazetesi, haberin yanına 'Mr Barroso'ya düşen görev' başlıklı bir de başyazı yerleştirdi. Başyazıda, 22 Temmuz seçimlerinden bu yana, AB- Türkiye ilişkileri özetlendikten sonra, AB'nin AK Parti'nin kapatılma iddianamesine verdiği sert tepki olumlanarak şöyle deniyor; "Olli Rehn'in yüksek yargıya dönük eleştirileri Türkiye'deki AKP aleyhtarı çevrelerde büyük tepki toplamıştır. Ancak, varoluş felsefesini demokrasi idealleri üzerine inşa eden bir kuruluşun, seçmenin yarısının oyunu almış bir partinin kapatılması girişimi karşısında kayıtsız kalmasını beklemek doğru olmazdı. Rehn, kendi görev çerçevesi içinde doğru olanı yapmıştır.

Kaldı ki, AB Komisyonu'nun tam üye adayı olan ülkelere sıkça ve her alanda müdahaleleri olabiliyor. Tam üyeliği hedefleyen bir ülkenin bu süreç içinde Komisyon'dan gelebilecek eleştirilerle birlikte yaşamayı öğrenmesi gerekiyor."

Türkiye'de toplumun kendi içinde süratli bir ayrışma içinde olduğu iddia edilen başyazıda, şu ifadeler de yer alıyor; "AB, parti kapatmaya karşı çıkmakta haklıdır. Ancak, Türkiye'de demokrasi ve hukuk devletinin sorunlu olduğu diğer alanları görmezlikten gelmeye de hakkı yoktur. Dolayısıyla AB Komisyonu, Türkiye'ye gerçekten yardımcı olmak istiyorsa, bütün bu gelişmeleri daha derinlemesine kavrayan yeni bir bakış geliştirmek durumundadır. Sonuçta, Türkiye'nin yeniden tam üyelik yörüngesine girmesi yararlı olacaktır. Bu düşüncelerle AB heyetine "hoş geldiniz" diyoruz."

 

 

Ertuğrul Özkök yönetimindeki Doğan Grubu'nun amiral gemisi Hürriyet ise Barrososo'nun uyarılarını görmezden gelmeyi tercih etti.

 

 

dunyabulteni



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs