ABD'ye meydan okudu! | " /> ABD'ye meydan okudu! | "/>

En Sıcak Konular

ABD'ye meydan okudu!

9 Nisan 2008 19:29 tsi
ABD'ye meydan okudu! İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer teknolojiyi ''en üst düzeyde elde ettiklerini'' ifade ederek, ''Hiç kimse bu teknolojiyi İran'ın elinden alamaz'' dedi.

İran'ın uranyumu ilk kez zenginleştirdiği ''8 Nisan Milli Nükleer Enerji Günü'' dolayısıyla başkent Tahran'da ''nükleer şölen'' düzenlendi. Şölene, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yanı sıra, çok sayıda üst düzey askeri ve siyasi yetkililerle yabancı ülke büyükelçileri katıldı.

Ahmedinejad, burada yaptığı konuşmada, uranyumu ilk zenginleştirmeleri dolayısıyla şölen yaptıklarını ifade etti ve bunun ''sadece İran halkının değil, bütün bağımsız ve özgür milletlerin şöleni'' olduğunu söyledi.

''Bugün, İran ve insanlık tarihinin en seçkin günlerinden birisidir'' diyen Ahmedinejad, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İran'ın nükleer programı günümüzün en önemli siyasi olayıdır. Bu mesele sadece kendi coğrafyasında kalmamış, bütün dünyayı etkilemiştir. Bu, bütün insanlığa ait bir meseledir. İran'ın bu ağır savaşta zaferi, şüphesiz dünya dengelerinde önemli gelişmelere zemin hazırlayacaktır.

İran'ın nükleer alandaki zaferi büyük güçlerin yok olma sürecini hızlandırmanın başlangıcıdır. Allah'ın izniyle bu gerçekleşecek. Bu zafer, otoriter düzenin de yok olmasının başlangıcıdır.''

-''NÜKLEER TEKNOLOJİ YÜREĞİMİZDE''-

Natanz nükleer tesisinde 6 bin yeni santrifüj kurmaya başladıklarını hatırlatan Ahmedinejad, bunun, ''elde edilen diğer teknolojik başarılara kıyasla çok küçük olduğunu'' söyledi.

Ahmedinejad, nükleer teknolojiyi yerel olarak en üst düzeyde elde ettiklerini ifade ederek, ''Hiç kimse bu teknolojiyi İran'ın elinden alamaz. Çünkü bu teknoloji İran halkının beyni, düşüncesi ve yüreğindedir'' dedi.

Bazı büyük güçlerin İran'ı defalarca askeri saldırı ve savaşla tehdit ettiklerine işaret eden Ahmedinejad, ''Bütün güçlerini kullandılar. Sonuçta ne oldu? Hiç birşey elde edemediler. Nihayetinde zafere ulaşan biz olduk. Şu anda İran'a karşı hiçbir girişimde bulunamazlar ve bulunacak güce de sahip değiller'' diye konuştu.

Kendi açılarından nükleer meselenin ''teknik, hukuki ve siyasi'' olarak bittiğini söyleyen Ahmedinejad, şunları söyledi:

''Bizim nükleer meselemiz bitti ama onların bize karşı düşmanlığı bitmedi. Son 30 yıldır bu yağmacı ülkeler, bütün alanlarda yenilgiye uğradı. Bu yenilginin bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum. Buradan büyük güçlere sesleniyorum; Artık milletlere zulmetme ve onları küçümseme dönemi bitti. Sizin gücünüz de tükenmek üzere. Milletlerin hakkına saygı gösterin, bu sizin çıkarınıza olacak.''

-''11 EYLÜL MACERASI''-

Konuşmasında Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırıya da değinen Ahmedinejad, şöyle devam etti:

''Şu anda insanlık, tarihinin en kötü durumuyla karşı karşıya. Geçmişte bir macera yaşandı. Bir uçak New York'taki İkiz Kulelere çarptı. Saldırıda 3 bin kişi öldü. Herkes gibi biz de bu olaya çok üzüldük. Ama saldırıda ölenlerin isimleri hala açıklanmadı. Şaşırtıcı olan şudur, onların modern uyduları ve gelişmiş istihbarat şebekeleri varken uçakların bir kuleye çarpması şaşırtıcıdır. ABD, bu hadiseden sonra Afganistan ve Irak'ı işgal etti, yüzbinlerce insanın ölümüne neden oldu.''

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Muhammed Saidi de kurulmaya başlanan 6 bin santrifüjün halen kullanılan P-1 türü olduğunu bildirdi.

Uranyum zenginleştirmenin yapıldığı Natanz nükleer tesisini ziyaret eden Ahmedinejad, bugün itibariyle 6 bin yeni santrifüj kurmaya başladıklarını açıklamıştı.

Bu arada, çok sayıda yabancı Büyükelçinin izlediği ''nükleer şölende'', İranlı müzisyenlerce bestelenen ''nükleer senfoni'' okundu, İranlı erkek dansçılar da ''nükleer dans'' gösterisi yaptı.

haber10



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,849 µs