En Sıcak Konular

İl Başkanı'ndan şok iddia!

9 Nisan 2008 18:59 tsi
Akdeniz Üniversitesi'ndeki silahlı olay için 'kesin provokasyon' diyen MHP eski İl Başkanı'ndan şok iddialar...

Eski MHP Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada silah kullanan Ömer U'yu sadece partinin etrafında gördüğünü belirterek, ''O vatandaşın fiilinden beni sorumlu tutabilmeniz için benimle onun gerçekten bir organik bağı olması lazım. Türkiye'de komplo teorilerinin ucunu kaçırdık biz'' dedi.

Sağır, Antalya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Akdeniz Üniversitesi'ndeki olayların 4-5 yıldır devam ettiğini, ancak yaşananların Antalya gündemine yansıtılmadığını iddia etti.

Terör örgütünün hedef şehirlerinden birinin Antalya olduğunu savunan Sağır, kentte tutunma gayretinde olan terör örgütü üyelerinin Akdeniz Üniversitesi'ni hedef seçtiklerini söyledi. Nizamettin Sağır, şöyle devam etti:

''Akdeniz Üniversitesi'ndeki 50-60 kişilik bölücü örgüt sempatizanı kişilerle, Şafak Mahallesi'nden katılan, üniversite dışındaki grup yaklaşık 1.5 aydır üniversitede terör estirmektedir. Bu faaliyetler sırasında sadece Akdeniz Üniversitesi'ndeki milliyetçi, ülkücü gençler değil, yakasında Atatürk rozeti ya da Türk Bayrağı taşıyanlar da hedef olmuştur. Cuma günü yaşanan olaylarda, Akdeniz Üniversitesi'nin kız yurdundaki hiçbir siyasi partiye mensup olmayan kızlara bile bu örgüt sempatizanları tarafından dayak atılmış ve biri bıçaklanmıştır.''

BİR AY ÖNCEKİ BIÇAKLAMA OLAYI

Sağır, 7 Martta Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Çağrı Kasap ve Serkan Hindistan'ın karşıt görüşlü öğrencilerce bıçaklandığını, bu öğrencilerin de avukat olarak kendisinden yardım istediklerini ifade etti.

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü yetkililerini arayarak yardım istediğini anlatan Sağır, faillerin yakalanmasını, bunun üniversitede huzursuzluk kaynağı olduğunu, yeni olaylar çıkma ihtimali bulunduğunu bildirdiğini belirtti.

Faillerin ertesi gün yakalanarak mahkemeye sevk edildiğini ifade eden Sağır, terör örgütü sempatizanı olduğu iddia edilen 9 öğrencinin ise serbest bırakıldığını, bu kişilerin aynı zamanda bıçaklanan öğrencilerle aynı yurtta kaldıklarını söyledi.

Yurt yönetiminin olaya karışan faillerle ilgili soruşturma açarak bu kişileri yurttan uzaklaştırması gerektiğini belirten Sağır, ''Ancak Kredi ve Yurtlar Kurumu bunu yapmadı, aksine o yurtta kalan, suçun mağduru olanları yurttan dışarı atmak için gayret içine girdi'' dedi.

OLAYLARDA SİLAHLA ATEŞ AÇILMASI

Sağır, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşananlarla ilgili Türkiye kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.

Olaylar sırasında silahla ateş açtığı görülen Ömer U. ile çekilmiş fotoğraflarının basına yansımasına tepki gösteren Sağır, şöyle konuştu:

''Ömer U. adlı kişinin soyismini televizyonlarda, bu olaydan sonra öğrendim. Onun öncesinde Ömer U, partinin etrafında gördüğüm tiplerden biri. Bu arkadaş, il başkanlığım döneminde aşağıdaki taksicilerden aldığım şikayet üzerine partiye giriş çıkışını yasakladığım bir vatandaş. Ama fotoğraflara dikkatli bakarsanız şunu görürsünüz, MHP'li yöneticilerin yanında fotoğraf vermeye çalışan bir adam. Onunla yöneticilerin hiçbir samimiyeti, sohbeti, konuşması yok ama fotoğrafların bir tarafında var. Sosyal faaliyetler yaparken, arkamda duran kişiye ne yapmamı bekliyorsunuz? O vatandaşın fiilinden beni sorumlu tutabilmeniz için benimle onun gerçekten bir organik bağı olması lazım. Türkiye'de komplo teorilerinin ucunu kaçırdık biz. Bu olayda provokasyon olduğu kesin.''

''DEVLET AĞABEYLİĞİNİ YAPSIN''

Ömer U. ile MHP arasında bağlantı kuranları da olaylarda silah kullananları da kınadığını belirten Sağır, şunları kaydetti:

''Bu çocukları, sığınmaları gereken devletin sahipsiz bırakmaması, birilerinin kucağına atmaması lazım. Bu çocuklara devlet olarak sahip çıkmıyoruz, dayak yiyen kız öğrencilere sahip çıkmıyoruz, sonra kendini devletin üstünde gören birileri beline silah takıyor ağabeyliğe soyunuyor. Bunun altında da bir şeyler arıyoruz. Devlet ağabeyliğini yapsın. Hukuku hakim kılsın, huzuru hakim kılsın.'' 

bugün



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs