En Sıcak Konular

Roche davasında zamanaşımı riski

9 Nisan 2008 18:22 tsi
Roche davasında zamanaşımı riski SSK'ya fahiş fiyattan ilaç satmakla yargılanan Roche'un eski Genel Müdürü Yöneyman'ın çete suçundan beraat ettiği karar temyize gitti. Savcı, davanın zamanaşımına gittiği uyarısında bulundu.

SSK'ya fahiş fiyattan ilaç sattıkları için çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmaktan yargılanan ancak beraat eden Roche'un eski Genel Müdürü Faruk Yöneyman'ın da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında verilen beraat kararı temyiz edildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 18 sanık, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmak suçlarından geçen hafta yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat etti.
Mahkeme, aynı sanıkların ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve kamu ihale yasasına muhalefet etmek suçlarından görevsizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Karardan sonra Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş, Yargıtay'a gönderilmek üzere dosyayı temyiz etti.

ZAMANAŞIMI UYARISI

Savcı Nazmi Okumuş temyiz yazısında Roche davasının giderek zamanaşımı tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı: “Yargılamanın bitmesine çok az bir zaman kala tüm usulü işlemlerin de yapılmasına rağmen dosyanın bir alt mahkemeye gönderilmesi, adaletin geç tecelli etmesine, dolayısıyla adalete olan güveni sarsacaktır. Dosyanın yeni baştan ele alınarak yargılamanın uzaması, hatta zaman aşımına uğraması neticesi ile baş başa kalınması bir gerçektir. Bu durumların önlenmesi, beraat kararlarının temyizen bozulması, görevsizlik kararlarının da kaldırılarak yargılamanın aynı mahkemede devam etmesi talep olunur.”

Okumuş, örgütlü bir şekilde kamuyu zarara uğrattıkları iddiasıyla Canpolat, Özdemir, Karahan, Yöneyman, Demir ve Ceylan hakkında verilen beraat kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu öne sürdü.

ADALETE GÜVEN SARSILIR

Okumuş, sanıklar hakkında ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve kamu ihale yasasına muhalefetten görevsizlik kararı verilerek Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilme kararının da adalete olan güveni sarsacak unsurlar taşıdığını iddia etti.

İhalelerde pazarlama oyunu

Savcı Nazmi Okumuş, temyiz dilekçesinde dosyadaki deliller incelendiğinde SSK Sağlık İşleri Genel Müdür Vekili Orhan Canpolat, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Dairesi Başkan Vekili Hülya Özdemir, SSK Sağlık İşleri Genel Müdür Vekili Servet Rüştü Karahan, Roche AŞ Genel Müdürü Faruk Yöneyman, Roche AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir ve Pazarlama Bölümü Sorumlusu Ümit Ceylan'ın devlet hastaneleri ve SSK ile ilgili hastanelerdeki ihaleleri takip ettiklerini ve bu ihalelerin fahiş fiyatla kendilerinde kalmaları konusunda her türlü pazarlama oyununu yaptıklarını iddia etti.

Yeni Şafak



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs