En Sıcak Konular

Sedat Peker faaliyete başladı

9 Nisan 2008 14:18 tsi
Sedat Peker faaliyete başladı Uzun süredir ismi duyulmayan Sedat Peker hapisten faaliyette. Akdeniz Üniversitesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili Peker'in bağlantısı belirlendi. Tek olay bu değil.

Türkiye günlerdir Akdeniz Üniversitesi'ndeki karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, silah kullanan kişileri konuşuyor. Herkesin merak ettiği konu ise, üniversitenin güvenliğini sağlayan 100'den fazla güvenlik görevlisinin neden olaylara müdahale edemediği ve provokatörlerin elini kolunu sallayarak nasıl kampusa girdiğiydi.

ÜNİVERSİTE GÜVENLİK FİRMASI SEDAT PEKER'LE İLİŞKİLİ

Akdeniz Üniversitesi'ndeki güvenliği, 22 Temmuz seçimlerinde MHP'den aday adayı olan fakat listeye konulmayan, Eski Emniyet Müdürü Enver Ahmetoğlu'nun sahibi olduğu Elit Güvenlik adlı firmanın sağladığı öğrenildi.

Üniversite güvenliğini sağlayan firmanın sahibi Enver Ahmetoğlu'nun Yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker'le ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Ahmetoğlu, Peker'in eskiden sahibi olduğu Celalhan Kültür ve Organizasyon Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi'nde öğretmenlik yapmış. Peker'in şirketinin bulunduğu villa, 1. Derece Doğal SİT Alanı üzerine kaçak inşa edilmişti. Defalarca yıkım kararı alınan fakat yıkım kararı uygulanmayan villa, basında da geniş yer almıştı.

Cumhuriyet Saldırısında da Peker Bağı

Cumhuriyet gazetesine geçtiğimiz hafta yapılan molotofkokteylli saldırı olayında gözaltına alınıp tutuklanan Bedirhan Şinal'ın polisteki ifadesi, İlhan Selçuk'a suikast planını ve bu planla Sedat Peker'in bağını ortaya çıkarmıştı. Selçuk'un öldürülmesini Sedat Peker'in emrettiği iddia edilmişti.

Planın Bayrampaşa Cezaevi C-27 koğuşunda kalan cinayet zanlısı Bayram Demir ile Eyüp Ülkü Ocakları Başkanı Bora Ballı tarafından hazırlandığı belirlenmişti..

Eylemi, cezaevinde bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in talimatıyla gerçekleştirdikleri iddia edilen Şinal konuyla ilgili geniş çaplı itiraflarda bulunmuştu.

Peker Veli Küçük Bağından Gurur Duymuştu

Peker, daha önce yaptığı bir röportajda kendisine sorulan Veli Küçük Paşa'yı tanıyor musunuz? Şeklindeki soruya şöyle cevap vermişti:


”Kendisiyle düğün, dernek gibi cemiyetlerde karşılaştım. Elini sıktım. Kendisini tanımaktan da onur duydum ve hayatımı boyunca da onur duyacağım” demişti.

Aktif haber



Bu haber 1,194 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs