En Sıcak Konular

Ergenekon hala içimizde

9 Nisan 2008 09:51 tsi
Ümraniye'dekilerle aynı kafileden olan İstanbul'da otobüste ele geçirilen bombalar hangi ülke yapımı çıktı?

Malatya’dan İstanbul’a gelen bir otobüste el bombaları ve 56 kalaşnikof mermisinden oluşan mini bir cephanelik ele geçirildi. El bombaları, Ergenekon’un cephaneliği olan Ümraniye bombaları ile aynı kafileden...

Ergenekon’un pimi çekildi!..

Türkİye’de kargaşa çıkartıp kaos ortamı yaratarak askeri darbeye zemin hazırlama planı yapan terör örgütü Ergenekon’u deşifre eden Ümraniye bombaları yine ortaya çıktı. Malatya’dan İstanbul’a gelen bir otobüste, ele geçirilen seri numarası silinmiş 5 el bombasının, Ümraniye’deki bir gecekonduda yakalanan 25’i MKE, 2’si Alman malı 27 el bombasıyla aynı kafileden olduğu belirlendi. Polis, bombaların Ergenekon ile ilişkisini ve nerelerde kullanılacağını araştırıyor.


PİMİ ÇEKİLMİŞ ERGENEKON


ÜMRANİYE bombalarının ardından, neredeyse Türkiye’nin dört bir yanından seri numaraları silinmiş aynı kafile el bombaları yakalanmaya başlandı. İstanbul’da Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombaların ardından Ankara’da bir caminin ayakkabılığında, Kadıköy’de bir tuvalette, Çanakkale Biga’da bir evde, Cerrahpaşa’da bir cami önünde ve son olarak Malatya’dan İstanbul’a gelen bir otobüste seri numaraları silinmiş el bombaları bulundu.


Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan el bombaları ile Ümraniye’de ele geçen Ergenekon bombalarının MKE’nin aynı kafile ve stok numaralı olduğu ve bu seri bombaların 14 ayrı eylemde kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Dün İstanbul’da bir otobüste ele geçen 5 el bombasının, yine Ergenekon bombalarını akla getiren Alman yapımı ve MKE’nin aynı kafile bombaları olduğu belirtildi.


‘ALICI’ GÖZALTINDA


155 Polis İmdat servisine önceki gün yapılan bir ihbarda, Malatya’dan gönderilen bir çanta içerisinde uyuşturucu olduğu ihbarı yapıldı. Hemen harekete geçen İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenler Otogarı’nda Malatya’dan gelen otobüs firmasının yazıhanesine baskın düzenledi. Narkotik Ekipleri uyuşturucu olduğu ihbar edilen çantada yaptığı aramada, 5 el bombası ve 56 kalaşnikof mermisi bulundu. Çantadan bombaların çıkmasının ardından soruşturmayı İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri devraldı. Yapılan ilk çalışmalarda, biri Malatya’da ikisi de İstanbul’da olmak üzere 3 kişinin kimlikleri belirlendi. Çantanın üzerinde alıcı kısmında ismi yazılı bulunan ancak kimliği açıklanmayan bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.


BOMBALAR İNCELENİYOR


İSTANBUL Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah sorular üzerine, ‘Bir paket içinde el bombaları ve mermiler çıktı. O konuda çalışmalarımız devam ediyor. Daha sonra size bilgi vereceğiz. Fatih Cerrahpaşa Caddesi’nin kenarına bırakılan savunma tipi el bombası konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Sonuç alınınca size bilgi vereceğiz’’ diye konuştu. Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise, İstanbul otogarında bir otobüs firmasının emanetinde bulunan el bombaları ile ilgili kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını söyledi.

 

Sabıkalı seri


EMNİYET’İN yaptığı incelemede aynı seriden olduğu tespit edilen bombalarla ilgili olaylar şöyle sıralanıyor:


04.12.1998: Manisa Akhisar’da bir eve yapılan baskında iki adet el bombası bulundu.


26.02.1999: İzmir Urla’da gömülü 10 adet bomba bulundu.


25.03.1999: Şırnak’ta 41 kişinin tutuklandığı Hizbullah operasyonunda ele geçirilen 6 adet el bombasından biri.


26.05.1999: Trabzon Of’ta Nicu Portase’nin bürosuna atılan el bombası.


30.12.2000: İzmir Karşıyaka’de Ali Özgüleç’te bulanan savunma tipi el bombası.


29.07.2001: Antalya Alanya’da bir otelde elbise dolabında 3 adet el bombası bulundu.


11.08.2001: Hatay merkezde Hayrettin Yavuz’un aracına atılan el bombası.


29.07.2002: Kütahya’da çöp bidonunda bulunan el bombası.


27.02.2003: İstanbul Eyüp Eyüp Lisesi yanında bulunan bomba.


18.05.2003: Amasya Merzifon’da Kerem Adıgüzel’e ait evin bahçesinde patlayan MKE savunma tipi el bombası.


25.11.2003: Ağrı Patnos’ta arazide pimi çekilmiş ancak patlamamış halde bulunan el bombaları.


09.05.2005: Kırıkkale Keskin’de Serkan Şahin ve Abdurrahman Dağ isimli kişilerde yakalanan iki el bombası.


10.05.2006: İstanbul Şişli’de Cumhuriyet Gazetesine atılan savunma tipi el bombası.


02.10.2006: İzmir Konak’ta, İbrahim Çiftçi’nin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı Alsancak kahvehanesine atılan 2 el bombasından biri.


30.11.2006: İstanbul Tuzla’da bir apartmanın girişinde bulunan MKE el bombası.


11.12.2006: Iğdır Doğu Oteli kazan dairesinde bulunan patlamamış bir MKE savunma tipi el bombası.


23.01.2007: Yozgat’ta Kirazlı Göleti’nde bulunan bir adet ABD menşeli M 26 tipi savunma tipi el bombası.


Seri numaraları silinmiş bombalar


BOMBA İnceleme ve İmha Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemede Cumhuriyet ve Ümraniye bombalarının aynı seriden ve türden olduğu belirlendi. Bombalar, 1983 ve 1999 tarihlerinde MKE’den Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na iki ayrı seri halinde teslim edilmiş, aynı kafile ve stok numaralı el bombalarıydı. Polis, şimdi son dönemde ele geçen seri numaraları silinmiş el bombalarıyla Ergenekon zanlılarının bağlantılarını arıştıyor.


10.05.2006: Cumhuriyet gazetesine el bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda kullanılan bombalarının seri numaraları silinmişti.


9 Şubat 2007: Ankara Sıhhiye’de düzenlenen ‘Türbana hayır’ mitinginden bir gün önce alana yakın camide seri numarası kazınmış el bombası buldu. MKE yapımı olan el bombalarının seri numaralarının silindiği tespit edildi.


29 Şubat 2008: Kadıköy’de bir alışveriş merkezinin tuvaletindeki çantada seni numarası silinmiş bir el bombası bulundu. Çantanın sahibi Y.Y tutuklandı.


4 Nisan 2008: Çanakkale Biga’da S.D. isimli bir kişide seri numarası kazınmış iki el bombası yakalandı. Bu kişi tutuklandı, Biga bombalarının Ergenekon bombalarıyla bağlantısı araştırılıyor.


6 Nisan 2007: Fatih Cerrahpaşa Caddesi’nde bir çocuk, el bombası attı ama pimini çekmeyi unutunca şans eseri bir facia yaşanmadı. Bombanın seri numaraları silinmişti.


Star



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs