En Sıcak Konular

Makamda "yalancı" kavgası

9 Nisan 2008 09:51 tsi
Makamında Diyarbakır'dan konukları vardı. Konu Kürtçe'ye gelince Başbakan sinirlendi. "Yalancı" diye bağırdı. O kişi ise;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır sivil toplum örgütlerinin dünkü görüşmesinde "ana dilde eğitim" talebi sert tartışmalara neden oldu. Erdoğan'ın "yalan söylemek ve dürüst olmamakla" suçladığı Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu "Ben dürüstlüğümü kimseye sınatmam" diyerek toplantıyı terkettti.

BEN EKONOMİK BAKIYORUM

Erdoğan dün aralarında Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası ve Diyarbakır Barosu'nun da bulunduğu 17 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerini Meclis'te kabul etti. Tanrıkulu, "Güneydoğu'ya yönelik paket açıklayacaktınız, ne oldu? Şimdi bunu hep ekonomik ağırlıklı ifade ediyorsunuz. Sorunun ekonomik değil siyasi yönü de var. Bölge sizden paket bekliyor" dedi. Erdoğan ise "Ben olaya sadece ekonomik bakıyorum. Siyasi ne varsa söyle" diye konuştu.

ANADİLDE EĞİTİM TÜRKİYE'DE YOK

Tanrıkulu'nun, "Ana dilde eğitim ve ana dilde kamu hizmeti alımı Türkiye'de yok" sözleri üzerine Erdoğan, "Ana dilde eğitim hiçbir yerde yok. Almanya'da da yok" dedi. Tanrıkulu, bunun üzerine, "Almanya'daki Türklerle buradaki Kürtleri karşılaştırmayın" diye tepki gösterdi.

YALAN KONUŞUYORSUN

Tanrıkulu'nun sözlerine sinirlenen Erdoğan, "Ana dilde eğitim sadece azınlıklar içindir. Onlara da kurs açılır. Yalan konuşuyorsun, dürüst değilsin" diye çıkıştı. Bunun üzerine Tanrıkulu, "Ben dürüstlüğümü kimseye sınatmam. Bana hakaret edemezsiniz" diyerek toplantıyı terk etti. Tanrıkulu, "Ben AKP üyesi değilim, kendisinin memuru da değilim. Görüşlerimi özgürce ve bağımsızca söylerim. Başbakan’ın üslubunu kabul etmediğim için terk ettim" dedi.

BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY

Erdoğan’la Tanrıkulu arasında benzer bir tartışma ocak ayında Diyarbakır’da yaşanmıştı. Erdoğan, Tanrıkulu'nun, "Anadilde eğitim olsun ve üniversitede Kürdoloji bölümleri açılsın" önerisine, "Sadece Kürtler yok. Yarın Çerkezler, Lazlar da isteyecek. Sorumluluk mevkiinde değilsen atış serbest. Bekâra karı boşamak kolay" yanıtını vermişti.

İnternet haber



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,758 µs