En Sıcak Konular

Güney sahillerinde Türklere yer yok!

9 Nisan 2008 09:29 tsi
Rusya, Ukrayna ve Avrupa'dan gelen erken rezervasyonlar turizmcinin yüzünü güldür-dü. Otellerin yüzde 50'si Ruslar'a rezerve edildi. Temmuz-Ağustosta yerli turist zor yer bulacak.

Turizm sektörü sezona çok hızlı giriş yaptı. Yurtdışından yapılan erken rezervasyonların oranı yüzde 30'ları bulurken, bazı otellerin yüzde 50'si Rus turistler için kapatıldı. Son dakikacı yerli turistin bu yıl Güney sahillerinde kendine yer bulmakta zorlanacağını söyleyen Rusya'dan en fazla turist getiren şirketlerden biri olan Oti Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, "Bu yıl Rusya'dan gelecek turist sayısında da yüzde 25'lik artış bekliyoruz. Grup olarak bazı otellerin yarısını Rus pazarı için kapattık" diye konuştu. Basın mensupları ile bir araya gelen Oti Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş dünya turizmindeki artıştan en büyük payı Türkiye'nin aldığını söyledi. Bektaş, grup şirketleri Coral Travel'in bu yıl haftada 25 bin turist getirmeyi planladığını, bu rakamın geçen yılla göre yüzde 52'lik bir artış anlamına geldiğini ifade etti

SUNGATE VE XANUDU'YU KAPATTIK
Rusya pazarına geçen yıl bin 100 dolardan paket tur satarken bu rakamın bu yıl bin 500 dolara çıktığına işaret eden Bektaş, "Rusya ve Ukraya'dan ciddi anlamda talep var. Biz de Rusya'dan uçuş yaptığımız şehir sayısını 20'ye çıkardık. Moskova dışında 4 şehirde daha Coral olarak ofis açma çalışmalarımız başladı" dedi. Türkiye'nin lüks otel ve hizmetlerini villa ve süitlerini önce çıkararak 2008 yılında 10 bin villa ve suit müşterisini Türkiye'ye çekmek istediklerini kaydeden Bektaş sözlerine şöyle devam etti: "Ela Quality, Cornelia, Papillon, Calisa gibi otelleri programımıza aldık. Rus bir işadamanını satın aldığı Sungate Port Royal ile Xanudu Resort'un yüzde 50'sini Rus pazarı için kapattık. Sungate Royal için 35 milyon dolarlık yani 140 bin gecelik rezervasyon yaptık. Bu sadece bize özgü bir durum değil. Bir çok tesisinin yarısını Rus pazarına ayırmış durumda." Gazetecilerin, "Bu yıl yoğun sezonda yerli turist yer bulmakta zorlanacak mı?" sorusuna ise Bektaş, "Temmuz, ağustos aylarında yerli turist, istediği fiyat ve yerde tatil yapmakta zorlanabilir" yanıtını verdi.

Rus turist Türkiye'ye gelmek için kendine uçak bulamıyor

Oti Grup Başkanı Bektaş, charter uçuşlarda sorun olduğunu ifade ederek, "THY'nin bize destek olması lazım" dedi..

GEÇEN yıl 2.4 milyon Rus turist tatilini Türkiye'de geçirirken bu yıl Rus pazarında yüzde 25'lik bir artış olacağı konuşuluyor. Bu da 3 milyon Rus'un Türkiye'ye geleceği anlamına geliyor. Ancak Ayhan Bektaş, uçak sorunu yaşandığını belirterek "Rusya'da yabancı bayraklı hava yollarının karşılıklı sefer yapması konusunda sıkıntı var, dolayısıyla kapasite yetmiyor. THY bu konuda ciddi gayret sarf etti ama yeterli değil. THY'nin bu konuda tur operatörlerine destek olması lazım çünkü uçak bulamıyoruz. Biz THY'den beklediğimiz uçuşları alamadık. THY Moskova'dan bazı uçuşları koydu, sabaha karşı olan uçuşlar. 10 bin dolar ödeyen müşteriyi sabah saat 04.00'te 05.00'te havaalanına çekmek kolay değil. THY'nin tarifeli uçuşları konusunda sorun yok ama charter anlamında sorun var" dedi.

İstanbul, odalarından en çok kazanan 20. şehir oldu

İSTANBUL, 2007 yılında oda başına düşen ortalama gelirde, dolar cinsinden yüzde 22,1 oranında artış sağlayarak, en çok kazanan kentler arasında 20. sıraya yükseldi. Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetleri alanında faaliyet gösteren Deloitte'nin küresel turizm ve eğlence sektörünün 2007 yılını değerlendiren ve sektörün geleceğiyle ilgili beklentilere yer veren, "Turizm ve Eğlence Sektörü Küresel Performans Değerlendirmesi'' raporu açıklandı. Kuzey Amerika dışındaki 165 ülkenin karşılaştırıldığı rapora göre, konaklama sektörü 2007 yılında, oda başına düşen ortalama gelirlerde ve doluluk oranlarında yüksek bir performans göstererek, çift haneli büyüme oranları elde etti. Avrupa'da otel odası başına düşen ortalama gelir geçen yıl 114 dolara çıkarak bir önceki yıla oranla yüzde 15,8 arttı. İstanbul ise gelirini dolar cinsinden yüzde 22,1 artırarak, Avrupa ortalamasının üstüne çıktı ve gelirlerini en hızlı artıran üçüncü Avrupa kenti oldu. 2000 yılıyla karşılaştırıldığında da İstanbul'un oda gelirlerindeki artış oranı yaklaşık olarak yüzde 77 oldu.

'Bir Rus havayolu şirketine ortak olacağız'

Ayhan Bektaş, bir Rus havayolu şirketine ortak olmak üzere görüşmeler yürüttüklerini belirterek, "Görüştüğümüz bir iki firma var. En geç 2010'a hazırlıklı olacak" şeklinde konuştu.

Sabah
 



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs