Süre uzatılması onurumu kırar | " /> Süre uzatılması onurumu kırar | "/>

En Sıcak Konular

Büyükanıt: Süre uzatılması onurumu kırar

9 Nisan 2008 08:12 tsi
Büyükanıt: Süre uzatılması onurumu kırar Askeri Yargıtay'ın 94. Kuruluş Yıldönümü resepsiyonuna katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, görev süresinin uzatılacağı dedikodularına nokta koydu. Büyükanıt, resepsiyonda bazı konukların görev süresinin uzatılmasıyla ilgili iddialarına

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, görev süresinin uzatılacağı iddialarına tepki gösterdi: "Buna ilk ben karşı çıkarım. Süremin uzatılmasını istemek veya bunu kabul etmek benim için haysiyet kırıcı olur."

Büyükanıt'ın resepsiyonda bazı konukların görev süresinin uzatılmasıyla ilgili iddialarına, "Buna ilk ben karşı çıkarım. Sürenin uzatılmasını istemek veya bunu kabul etmek, benim için en haysiyet kırıcı şey olur" dediği öğrenildi. Gazeteport'un Ankara Temsilcisi Emin Özgönül'ün haberine göre Ankara Merkez Orduevi'nde düzenlenen resepsiyona Org. Büyükanıt, eşi Filiz Büyükanıt ile birlikte katıldı. Resepsiyona Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile çok sayıda davetli katıldı.

KARŞI ÇIKARIM

Büyükanıt, konuklarla sohbet ederken, 30 Ağustos itibarıyla emekliye ayrılacağını vurguladı. Bazı konukların "Paşam görev sürenizin uzatılacağı iddiaları var" sözleri üzerine Büyükanıt şunları söyledi: "Böyle bir girişim yok. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı'nın görev süresini uzatmak için kanun gerekir. Böyle bir girişim olsa bile, buna ilk karşı çıkan ben olurum. Sürenin uzatılmasını istemek veya bunu kabul etmek, benim için en haysiyet kırıcı şey olur. Ben bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde her şeyin normal düzeninde yürümesini savunmuş olan bir kimseyim. O anlayışın dışına da hayatım boyunca çıkmadım, bugün de kesinlikle çıkmam."

BAVUL TOPLUYORLAR

Büyükanıt, "Biz artık hazırlık yapıyoruz, bavul topluyoruz" derken, eşi Filiz Büyükanıt da eşyalarını yavaş yavaş toplamaya başladıklarını söyledi. Yaşar Büyükanıt, "30 Ağustos'ta emekli olduğumda, İstanbul'da yaşayacağız" dedi. Filiz Büyükanıt da, hem kendisinin hem eşinin zaten İstanbullu olduğunu söyledi.


Çölaşan'ın programını kaçırmıyoruz

Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt, resepsiyona Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan ile birlikte gelen gazeteci Emin Çölaşan'ı, Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile ART'de yaptığı programdan dolayı kutladı: "Emin Bey, biz Pazar günleri programımızı size göre yapıyoruz. Saat 11.00 olunca televizyonun karşısındayız. ART'de Mustafa Balbay ile birlikte yaptığınız programı eşimle birlikte izliyoruz. Eğer sabah kaçırırsak gece 21.00'de mutlaka tekrarını izliyoruz. Yani Pazar günümüzü size göre ayarlıyoruz. Ağzınıza sağlık."

yenişafak



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,933 µs