En Sıcak Konular

Suçlu açık öğretim sınavları çıktı!

8 Nisan 2008 23:21 tsi
Antalya Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulunca Üniversite'deki olaylarla ilgili açıklamada pazar günü yapılan açık öğretim sınavları gerekçe gösterildi.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulunca Üniversite'deki olaylarla ilgili yapılan açıklamada, ''Bu senaryoda baş rolde olanların, pazar günkü açık öğretim sınavları nedeniyle dışarıdan girişlerin yoğunlaşmasını fırsat bilen kimi odakların kampüse sızdırdığı eli silahlı, bıçaklı provokatörler olduğu ortadadır'' denildi.

Yazılı açıklamada, 6 Nisan'da üniversite yerleşkesinde yaşanan olayların, ''farklı görüşlü öğrenci grupları arasında çıkan basit bir çatışma olmadığı'' görüşüne yer verildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarında barınan gençler arasındaki gerginliğin ''planlanmış bir kışkırtma sonucu tehlikeli boyutlara tırmandırıldığının'' savunulduğu açıklamada, ''Bu senaryoda baş rolde olanların, pazar günkü açık öğretim sınavları nedeniyle dışarıdan girişlerin yoğunlaşmasını fırsat bilen kimi odakların kampüse sızdırdığı eli silahlı, bıçaklı provokatörler olduğu ortadadır'' görüşü dile getirildi.

Gerginliğin ''tetikçilerin planlanmış kışkırtması sonucu büyüdüğünün'' ifade edildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Toplumu ve özel olarak da üniversitelerimizi karıştırmak isteyen malum odaklar, yine iş başındalar ve öteden beri denedikleri yöntemleri kullanıyorlar. Farklı dinsel, siyasal tercihleri olan, farklı etnik kökenlerden gelen yurttaşları özel olarak da gençleri birbirine kırdırarak ülkemizi bir kaosa sürüklemeye çalışıyorlar. Böyle bir provokasyonun Akdeniz Üniversitesi kampüsünde yaşanmış olması bir tesadüf değildir. Üniversitemiz; öğrencileri, öğretim elemanları, çalışanları ve yönetimi dahil, bütün bileşenleri ile Cumhuriyet'in temel değerlerini benimseyen ve bu değerleri koruma kararlılığına sahip bir üniversitedir. Bu yapısı gereği, Akdeniz Üniversitesi bugüne kadar Anayasa'nın eşitlik ilkesine saygı gösterilen, kendi içindeki farklılıkları tolere ederek, bir arada ve barış içinde yaşamayı başarmış bir yapıyı temsil etmektedir. İşte Akdeniz Üniversitesi, bu nitelikleri nedeniyle bir takım çevrelerce boy hedefi yapılmak istenmektedir.''

Açıklamada, öğrenciler arasındaki gerginliğin azaltılması, yerleşke içinde can güvenliğinin, barışın, huzurun yeniden sağlanmasının sadece güvenlik görevlileri ve üniversite yönetiminin sorumlu olmadığına dikkat çekildi.

Bu konuda öğretim üyesinden öğrenciye, Rektör'den idari personele kadar herkese görev düştüğünün belirtildiği açıklamada, yerleşkede güvenlik, barış ve hoşgörünün korunmasının ancak el birliği ile sağlanabileceğine işaret edildi.

Açıklamada, ''Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği olarak, bu bilinç ve sorumlulukla görev başında olduğumuzu, öğrencilerimizin can güvenliğinin ve eğitim hakkının ihlal edilmesine yönelik girişimlere kararlılıkla karşı duracağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyor ve yetkililerden faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmelerini talep ediyoruz'' denildi. 



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs