En Sıcak Konular

Perinçek'ten şoke eden itiraf!

8 Nisan 2008 20:36 tsi
Perinçek'ten şoke eden itiraf! Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklmanan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, "CHP,PKK ile ittifak yaptı, bana da 4 milletvekili verdiler ben kabul etmedim" şeklindeki itirafları çok tartışılacak.

Perinçek, 1 yıl önce çıktığı SKYTURK isimli haber kanalında yaptığı itiraflar hiçte yenilir yutulur değil.
SKYTURK'te Baykal'ı oldukça zor durumda bırakacak açıklamalar yapan Perinçek, "O zamanki adıyla SHP yani hepimizin bildiği CHP, PKK ile direkt görüşerek ittifak yaptı. İttifakı DEP üzerinden yaptılar ama herkes bilir ki DEP PKK'dır.  Burda birbirimizi aldatmayalım SHP de CHP'dir.İttifak görüşmeleri CHP ve PKK arasında yürütüldü.  O zamanlar SHP'nin genel sekreteri şimdiki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dı.Yapılan anlaşma sonucu PKK'ya 22 milletvekilliği verildi. Bu 22 kişinin isimlerini tek tek Abdullah Öcalan yazdı ve Öcalan'ın yazısı CHP'ye verildi. CHP'de bu isimleri onayladı" dedi.


Perinçek açıklamasının bu kısmında duyanların tüylerini diken diken edecek bir ismi deşifre etti.  Perinçek, o tarihte PKK'nın Avrupa sorumlusu olan halen bölücü hainlerin başında bulunan Murat Karayılan'ın da bu ittifakın içinde yer aldığını belirtti.


Yüzlerce Mehmetçiğin şehit edilmesinde başrolü oynayan Murat Karayılan'ın kendisini telefonla aradığını anlatan Perinçek, "Karayılan beni aradı.  'Biz CHP ile ittifak anlaşması yaptık.İş bitti. CHP bize 22 milletvekili garantisi verdi. Ancak bu 22 kişilik listede senin de olmanı istiyoruz. Diyarbakır 1. sıra, Şırnak 1.sıra ve Mardin 1. sırayı ve sizin belirleyeceğiniz bir il de daha size 1. sırayı vereceğiz. Böylece sizin de 4 milletvekiliniz olacak. Dört ilde listenin başını size veriyoruz.' dedi.  Biz bunu reddettik.  Kabul etseydik ne olacaktık. Biz de CHP milletvekili olacaktık.Apo'nun milletvekili olmayacaktık ki. Biz bu kombinenin içerisine girmedik" dedi.


Kendisinin PKK ile yapılan ittifakı reddetmesine rağmen partisine kapatılma davası açıldığını belirten Perinçek, "Ben kameraların önünde Erdal İnönü'ye, 'siz PKK ile ittifak yaptınız ama bize kapatma davası açıyorsunuz' dedim. PKK ile ittifak kuranlar bize kapatma davası açtı" şeklinde konuştu.
Perinçek'in geçen yıl SKYTURK ekranlarından yaptığı bu tarihi itiraflar, ertesi gün yazılı ve görsel hiçbir medya kuruluşunde tek satır bile yer almadı. SKYTURK televizyonu bile bu itiraflara haberlerinde yer vermedi.
Medyanın görmezden geldiği tarihi itiraflarla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, herhangi bir işlem yapmadığı gibi Perinçek'in ifadesini alma gereğini bile duymadı. Yasalarımız teröristlerle işbirliği yaptığı belirlenen siyasi partilerin kapatılmasını, işbirliği yapan siyasetçilerinde yasaklı hale getirilmesini emrediyor. Hatta siyasi partilerin kapatılma gerekçelerinin ilk maddesi bu konuyla ilgili.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dışında diğer savcılıklarda bu itiraflara herhangi bir işlem yapmadı.


İŞTE O İSİMLER

19. Dönem TBMM’de DEP’lilerle birlikte yer alan CHP’liler arasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Genel Başkan Yardımcıları Eşref Erdem ve Cevdet Selvi, Hatay Milletvekili Fuat Çay, TBMM eski Başkanvekili Ali Dinçer, Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Ateş ve Hakkari Milletvekili Esat Canan ile MYK üyesi ve Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya da yer alıyor.  O dönemde SHP çatısı altında TBMM’ye giren DEP’liler arasında halen terör örgütü PKK/Kongra Gel’in Genel Başkanı olan Zübeyir Aydar’ın yanı sıra Hatip Dicle, Nizamettin Toğuç, Sedat Yuttaş, Leyla Zana, Ahmet Türk, Mehmet Ali Yiğit, Sırrı Sakık, Naif Güneş, Orhan Doğan, Selim Sadak ve Remzi Kartal yer alıyordu.

habervitrini


 



Bu haber 1,600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,075 µs