En Sıcak Konular

Uygun: 3 büyükler böyle gitmeyecek

8 Nisan 2008 20:26 tsi
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, çok büyük bir avantajı kaybettiklerini, ancak hedeflerinin sürdüğünü belirterek 3 büyük kulübe serzenişte bulundu.

Beşiktaş'a 2-1 mağlup olarak zirve yarışında yara alan Sivasspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından bir süre tempolu koşu yaparken, kaleciler takımdan ayrı olarak çalıştı. Tempolu koşunun ardından idman yarı sahada çift kale maçla devam etti.

Kaleciler Petkoviç ve Volkan'ın da oyuncu olarak forma giydiği çift kale maçta, Tunuslu Karim Saidi ile Gineli oyuncular Mamadou Diallo ve Kanfory Sylla yer almadı.

Teknik direktör Bülent Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş karşısında aldıkları mağlubiyetini üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Bu mağlubiyetin morallerini bozduğunu ifade eden Uygun, ''İdeallerimizi gerçekleştirme adına çok büyük bir avantajı kaybettik. Ama hedeflerimizi hiçbir zaman kaybetmedik'' dedi.

Bugüne dek oynadıkları futbolla, sergiledikleri performansla, centilmenlikleriyle taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazandıklarını belirten Uygun, ''Bunu kalan 5 maçta da sahaya yansıtmak istiyoruz'' diye konuştu.

Teknik direktör Bülent Uygun, bir mağlubiyet haklarını doldurduklarını düşündüğünü de ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O yüzden Kayseri'den alacağımız puanın, bizi sezon sonundaki hedefimize yaklaştırabileceğini düşünüyorum. Çünkü mutlaka 3 büyükler puan kaybedecektir. Her zaman onların bu şekilde korunacağını düşünmüyorum. O yüzden de biz kendi işimize bakıp, bu hedeflerimize ulaşabilmek için var gücümüzle çalışıp, bizi sevenlerin duasıyla birlikte yolumuza devam edeceğiz.''

Kayserispor maçının kendileri açısından çok özel bir maç olduğunu, Sivas ve Kayseri şehirlerinin dost iki il, Sivasspor ve Kayserispor'un ise dost iki takım olduğunu ifade eden Uygun, ''İnsanlara dostluğu göstereceğiz. Sahada futbol adına güzel şeyler sergilemek ve puan almak istiyoruz'' dedi.

Uygun, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş karşısında forma giyemeyen oyunculardan Mamadou Diallo'nun iyileştiğini ve takımla birlikte çalışmalara başladığını, Sezer'in ise yarın takımla birlikte idmana çıkacağını ifade etti. Musa'nın kasığında küçük bir problem olduğunu, ancak antrenmana çıktığını belirten Uygun, Sedat, Yasir ve Balili'nin sakatlığının ise sürdüğünü söyledi.

-FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ MAĞLUBİYETLERİ-
Kadrosu mütevazi bütçeyle oluşan Sivasspor'un, kadrosu çok büyük bütçelerle kurulmuş takımlarla mücadele ettiğini belirten Uygun, şöyle devam etti:

''Bugün bir Holosko'nun fiyatı 6 milyon Avro. Sizin takımınızın maliyeti ile aynı. Dolayısıyla belli bir potansiyeliniz var. Zaten kadronuz, imkanlarınız kısıtlı. Dar bütçeyle kurulmuş ve yapılanma anlamında güzel şeyler yapan takımız. Burada bir şeyleri göstermeye çalışıyoruz. Böyle bir ortamda, böyle maçların belli atmosferinden dolayı futbolcular etkileniyor. 11 kişinin 11'i iyi oynarsa maçı kazanabiliyorsunuz. Söylediğiniz hataları yaparsa takımınız, ister istemez mağlup oluyorsunuz. Bu maçlar, böyle kırılma noktaları olan maçlardı. Bizim bu final maçlarında önemli oyuncularımızın olmaması da bizi olumsuz etkiledi ve mağlup olmamıza neden oldu. O yüzden üzüntülüyüz.''

-MUHAMMED ALİ-CİSSE ARASINDA GEÇENLER-

Beşiktaş maçında, Muhammed Ali Kurtuluş ile Cisse arasında geçenlerle ilgili olarak da Uygun, oyuncusu Muhammed Ali ile görüştüğünü belirtti. Uygun, oyuncusunun (Cisse'ye böyle bir şey söylemedim. Hatta hakem de onun bana ettiği küfürü duydu, o yüzden sarı kart verdi) dediğini aktardı.

Tribünde yaşanan bir olaya da değinen Uygun, şunları anlattı:

''Tribünde, sevgili Beşiktaş kongre üyesinin yaptığı (yamyam, kalkın oradan) gibilerinden, bizim futbolcumuzun kardeşlerine bu tarzdaki ırkçılık söylemi daha büyük ayıptı. Başkanımız da onu Sivaslı birinin yaptığını ve Sivaslı birine yakışmayacağını düşündüğü için, hatta parasını verip, 100 YTL verip gönderen birisiydi. Biz, Beşiktaşlıları burada en iyi şekilde ağırladık.

Beşiktaşlıların her arzusunu sevgi ve saygı çerçevesinde yerine getirmiş bir camia olarak, Sivaslının öyle bir şekilde davranamaz düşüncesiyle bu tarzdaki söylemde, parası verip gönderilmesi sağlanmıştır. Ama sonradan öğreniyoruz ki maalesef bizden değil, Beşiktaş Kongre üyesiymiş. Bu bizim için üzüntü verici olay oldu. En azından onun yaptığını bilseydik en azından göndermezdik ama o tarzda söylemine de en güzel şekilde cevap verirdik. İstemediğimiz olaylardı. Biz, çünkü sevgimizle, insanlara gösterdiğimiz dostluğumuzla anılmak istiyoruz. Bizim yapmadığımız bir işin de bize mal edilmesini açıkçası istemiyoruz. Yapanların, yakıştıranların da karşısındayız.''

Uygun, yeni sezon için takımlarının yıldız isimlerine transfer tekliflerinin gelebileceğini de söyledi. Yeni sezon öncesinde tüm oyuncuların bonservis bedellerini belirleyeceklerini, kulübün ve takımın menfaatine olan tekliflere göre oyuncuların transferine izin vereceklerini ifade eden Uygun, yeni sezon hazırlık kampı başladıktan sonra gelecek transfer tekliflerine, çok yüksek bedeller olsa bile olumsuz yanıt vereceklerini sözlerine ekledi.
AA



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,601 µs