Tanıştıralım: ABD'nin yeni Baş | " /> Tanıştıralım: ABD'nin yeni Baş | "/>

En Sıcak Konular

Tanıştıralım: ABD'nin yeni Baş

8 Nisan 2008 16:07 tsi
Tanıştıralım: ABD'nin yeni Baş Netameli Amerikan iç siyaset dinamiklerine uygun olarak iyibilgi, bir süre önce, ‘Obama’yı boşverin, McCain ölürse?’ diye sormuştu. Bugün bu sorunun yanıtı azıcık belli oldu. ‘İkisi bir yerde’ başkan adayı ortaya sürüldü. Kes

Siyahi Obama ve WASP Hillary arasındaki Demokrat çekişme hala süredursun. Cumhuriyetçiledin kesinleşen adayı McCain görünen o ki “ikinci adam”, yani Başkan Yardımıcısı arayışına girişmiş bulunuyor.

Ve yine anlaşılıyor ki, bizzat aday olan biri de var. Üstelik bu isim asla sıradan biri de değil. Tecrübe ise tecrübe, Cumhuriyetçilik ise elbette ve tabii hırs aranırsa o da mevcut.

Hatta öyle iki meziyeti var ki, normal şartlarda Cumhuriyetçi seçmen için dez-avantaj sayılabilecek bu özellikleri rakip Demokrat adaylar yüzünden avantaj oluyor. Zira hem kadın hem siyah.

Madam Secretary: Condoleezza Rice!

Son 8 yıldır tüm dünya tarafından artık çok iyi tanınan ve zaman zaman büyük tepki çeken neo-con politikalardan da uzak düşme görüntüleri veren Rice, gelen bilgilere göre bu göreve aday.

Dışişleri Bakanı Rice’ın özellikle son iki aydır Başkan Yardımcılığı’nı almak için kampanya yürüttüğü söyleniyor. Gerçi özellikle son bir aydır Rice’nın İsrail-Filistin sorununun çözümü sık sık Ortadoğu’da olduğunu biliyoruz ama bu da bir işaret sayılabilir!

Rice’ın Demokrat adayların ikisini bir araya getiren, “ikisi bir yerde”, siyahi kadın özelliği şu sıralar Cumhuriyetçiler’e de seçim stratejisi olarak sıcak geliyor.

Yani kuvvetli bir olasılık ile karşı karşıyayız. Kesin değil ama önemli. Fakat meselenin bir başka boyutu daha mevcut. O ihtimal Cumhuriyetçiler tarafından nasıl karşılanır henüz meçhul.

McCain’in ileri yaşlarda olması ve kontrol altında ve “idare edilebilir” ölçüde olsa da deri kanseri illeti ile uğraşması, eninde sonunda herkesin aklına “ya ölürse” sorusunu getiriyor.

Gerçek aday Rice olmayabilir?

Bu durumda Condoleezza Rice, ABD’nin ilk kadın ve hem de ilk siyahi başkanı olacak! Ki, bu durumun herkesi mutlu etmeyeceği bir gerçek. Öte yandan, normal seçimler üzerinden bu özelliklere sahip birinin seçilmesi zaten imkansız.

Ancak böyle olabilir! İyibilgi’nin daha Şubat ayında ortaya attığı bu tez, o sıralarda gündemde olan Obama’nın seçilmesi halinde bir suikaste gidebileceği iddialarına karşı, tersi durumun daha ilginç ve “istenen” olacağı varsayımına dayanıyordu.

Tabii “başkan yardımcısı”na bakalım önce denerek. Bu tez sürdürülürse, Rice’ın seçilmeyeceği varsayılabilir! Aksi halde sizi yeni ABD Başkanı ile tanıştıralım diyebiliriz. Bayanlar baylar Birleşik Devletler Başkanı: Condoleezza Rice!



Bu haber 2,428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,920 µs