Antalya VOLTRANI! | " /> Antalya VOLTRANI! | "/>

En Sıcak Konular

Vali + rektör + müdür: Antalya VOLTRANI!

8 Nisan 2008 15:45 tsi
Vali + rektör + müdür: Antalya VOLTRANI! Trabzon, Mersin, Malatya'dan sonra kriz üreten şehirler projesine Antalya'mı eklenecek? Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'nın 3 kritik pozisyonundaki yetkilisini tanımakla işe başlıyoruz ve müthiş bir 'uyum'la karşılaşıyoruz!

Üniversitelerde çatışma çıkarmak; Türkiye’de darbe yapmak için her zaman işe yaramıştır. Çatışan üniversite; sadece toplumu kamplaştırmaz, aynı zamanda ülkenin geleceğiyle ilgili de derin bir umutsuzluk pompalar.

İşte 40 yaş ve üstünün hatırlamak dahi istemediği o görüntüler geçen hafta Antalya’dan geldi.

Kapısından bırakın türbanı, perukla dahi girilmesinin mümkün olmadığı Akdeniz Üniversitesi’ne öğrenci olmamasına rağmen, belindeki tabanca ve kapkara sakalıyla iki gün boyunca peş peşe girebilen bir adamın görüntüleri dikkatlerden kaçmadı. Öğrencilerin arasına girip çatışmaya karışan adam, sağa sola poz verip, etrafa iki şarjör mermiyi boşalttıktan sonra elini kolunu sallaya sallaya bulunduğu yerden uzaklaştı.

Bu arada polisin olaylara müdahale etmediği görüldü.

Trabzon, Mersin, Malatya’dan sonra sıra Antalya’ya mı geldi soruları sorulmaya başlandı. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’nın adının bu görüntülerle anılması trajedinin bir diğer boyutu.

Antalya kriz üreten bir şehir mi olacak, provokasyonlar için mümbit bir zemin mi oluşturacak? Bu soruların cevabı için en kritik 3 pozisyondaki memuru tanımakla işe başlayalım:

Vali Alaattin Yüksel

1990'da Harp Akademileri Milli Güvenlik Akademisi'ni bitirdikten sonra önü açıldı ve önce Trabzon Valisi ardında da Emniyet Genel müdürü oldu.
Alaattin Yüksel ismini en çok duyuran olay ise Refahyol hükümetinin DYP’li İçişleri Bakanı Meral Akşener'in Yüksel’i görevden alması, Yüksel’in ise bu karara direnmesiydi. Dünyada da eşi benzeri zor görülecek bir operasyonla Bakan Şener sabahın 3’ünde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gitmiş, Vali Kemal Çelik’i Alaattin Yüksel’in boşaltmamakta ısrar ettiği genel müdürlük koltuğuna oturtmuştu. Daha sonra tüm kapı kilitlerini değiştirtmiş ve sabaha kadar Genel Müdürlük’te beklemişti.  28 Şubat sürecinden sonra kurulan ANAP-DSP-MHP iktidarı gelir gelmez Yüksel’i İzmir Valiliğine getirdi. Daha sonra da Antalya Valisi oldu.

Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan

Eski emniyet Genel müdür Yardımcısı. Edebiyata olan yatkınlığı nedeniyle Emniyet’in basın sözcüsü. Mehmet Ağar’a yakınlığı nedeniyle DP’den milletvekili olmak için aday oldu. Sonra görevine geri döndü. Emniyet içinde milliyetçi olarak tanımlanıyor. Sıradan biri değil. Önü açık.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın

Ağustos 2007’de Üniversitelerarası Kurul Başkanı seçildi. Hükümet ve yeni YÖK Başkanı ile çetin bir didişme sürecine bu isimle girilmesi Mustafa Akaydın’ın ulusalcı kanatta gördüğü değerin bir göstergesi. Taşıdığı misyon itibariyle de başörtüsü yasağının en sert savunucusu adeta sözcüsü oldu.

Üç profili alt alta koyunca hemen aralarındaki uyum göze çarpıyor.  Hatta voltran'ı oluşturdukları bile söylenebilir. Peki bu eşgüdüm ve uyum Antalya'yı kriz yayan şehir olmaktan alıkoyacak mi? Bunu da hep birilikte bekleyip göreceğiz.

 www.iyibilgi.com özel Emin Değer



Bu haber 4,586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,206 µs