En Sıcak Konular

Akaydın: Havayı yumuşatmak lazım

8 Nisan 2008 14:54 tsi
Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü (AÜ) Prof. Dr. Mustafa Akaydın, "Türkiye'nin gergin havasını yumuşatmak lazım. 12 Eylül'den ders çıkararak herkese görevler düşüyor" dedi.

115 üniversiteden 92 temsilcinin katılımıyla, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Kurul Başkanı ve AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Türk üniversitelerinin son 3 ay içinde hareketli günler geçirdiğini ve bu nedenle Üst Kurul'un da hareketlendiğini söyledi.

Bu olayların arkasında bir takım siyasi tavırların olduğuna dikkat çeken Akaydın, "Bazı üniversitelerde 1980 öncesini anımsatacak olaylar yaşandı. Bu olayların en vahimi Akdeniz Üniversitesi'nde yaşandı. Üniversitenin rektörü olarak üzüntü duyuyorum. Koruma ve güvenlik elemanlarımız, vazifeyi bütün olarak düşünüyor. Ama sayı ve nitelik olarak değerlendirdiğimizde, bu tür kışkırtıcı olayları önlemek çok mümkün değil. Bunu ifade etmekte sıkıntı görmüyorum.

Bu birçok üniversitemiz için de geçerli. Türkiye'nin gergin havasını yumuşatmak lazım. 12 Eylül'den ders çıkararak herkese görevler düşüyor. Özellikle yurt ve emniyet güçlerine önemli görevler düşüyor. Bu da bizim görevden kaçacağımız anlamı taşımıyor" diye konuştu.

Tüm üniversite elemanlarının sorumluluklarını yerine getirdiğini kaydeden Akaydın, "Biz Türk üniversitelerini, düşünce özgürlüğünün sınırsız yaşandığı ve şiddetin girmemesi gereken kurumlar olarak algılıyoruz. Bunun için elimizden gelen her türlü yetkiyi kullanacağız.

Herkesi, Türkiye'nin gerilimini azaltmaya davet ediyoruz. Bazı medya organlarında, üniversitemizi yıpratmaya yönelik söylemler vardı. Bunları kınıyorum. Bu tür eylemlerden vazgeçmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,750 µs