tetikçisi AKP'li kim? | " /> tetikçisi AKP'li kim? | "/>

En Sıcak Konular

Kapatma davasının tetikçisi AKP'li kim?

8 Nisan 2008 12:25 tsi
Kapatma davasının tetikçisi AKP'li kim? Başbakan'a İspanya'da başörtüsüyle ilgili zamansız açıklama yaptırarak hem başörtüsüyle eğitim hakkının engellenmesine hem de AKP'ye karşı kapatma davası açılmasına neden olan kişinin izini iyibilgi analisti Emin Değer sürdü. İşte "O ADAM"...

AKP, kısa tarihinin en kritik MKYK toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı her ne kadar önümüzdeki kapatma sürecinin nasıl yönetileceğinin planlanması için yapılmış da olsa; “Biz nerde yanlış yaptık?” sorusunun etrafında birkaç tur atıldığını tahmin etmek zor değil.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; kurt, kuzuyu yemeyi kafasına koymuştu. Ancak artık orman kanunları geçerli olmadığı için şartları uygun hale getirmesi lazımdı. Hava 28 Şubat gibi puslu değildi. Herkes her şeyi çok net görebiliyordu. Ellerindeki çarpık hukuk sistemi bile bu kuzunun tuzağa düşürülmesine yetmiyordu. Hürriyet, Milliyet, Vatan, Cumhuriyet ve Radikal gibi gazetelerin topladığı ‘delillere’ kargalar bile itibar etmiyordu. Daha iyi bir gerekçe lazımdı. Şöyle Anayasa’nın sigortasını attıracak bir gerekçe. Evet! Şimdi buldum: Türban, türban, türban.

22 Temmuz seçimlerinde rekor bir oyla iktidar olmuş, e-muhtıradan ve Anayasa Mahkemesi’nin 367 katliamından sapasağlam çıkmış, Cumhurbaşkanlığı seçimine referandumdan %70 destek sağlamış bir AKP’ye hata yaptırmanın tek bir yolu vardır. Pir Sultan Abdal’ın veciz deyişiyle “Her ağacın kurdu özünden olur.” AKP’yi kapatmanın fitilini yakacak kişi de ancak bir AKP’li olabilir.

Ağaç kurdu deyip geçmeyin. Ufak tefektir ama koca bir çınarı bile devirebilir. İşte bizim kurdumuzun da ufak tefek ama çok maharetli olduğunu düşünebiliriz. Aynı zamanda çok kurnaz olduğu da kesin. Çünkü elini kirletmeden bu işi yaptığını biliyoruz.

Elini kirletmemekle; YÖK Başkanı değişmiş, yeni YÖK üyeleri atanmış; 3 -4 ay içinde 25 yeni rektör ataması yapılacak ve çok yakın zamanda bir sivil anayasa süreci başlayacak yani başörtüsüyle eğitim özgürlüğüne sessiz sedasız geçilecek bir ülkenin başbakanına taaa İspanya’dan “velev ki türban …”  sözünü söyletmekten bahsediyoruz.

Şimdi bu acar AKP’linin kim olduğunu tahmin etmeye çalışalım.
İnsan ilişkileri konusunda oldukça yetenekli, 'double-check' yapmadan hiçbir söze itibar etmeyen bir siyasi lideri bu kadar büyük bir hataya sürükleyen kişinin çok yakınlarında olmasını tahmin etmek hiç de zor değil.

Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya’nın “türban düzenlemesi olmasaydı kapatma davasını açamazdık” diyerek itiraf ettiği bu krizin AKP kadar zarar verdiği kesimin yıllardır üniversite kapılarında zulüm gören başörtülü kızlar olduğu çok açık. Demek ki; aradığımız isim böyle bir vebali almakta tereddüt etmeyecek bir din algısına sahip ya da algısızlığına.

Son olarak da bu durumun AKP’yi kimlere muhtaç ettiği sorusuna cevap bulalım. Hemen kolaylıkla Amerika cevabını veriyoruz. AKP, karşılaştığı hukuk darbesinden en az zararla çıkmak için Amerika ile bir pazarlığa oturmaya zorlanmış olabilir. Biliyoruz ki bir NATO ülkesi olan Türkiye’de, bugüne kadar Amerika’nın istemediği, en azından göz yummadığı hiçbir darbe olmadı, olamaz da.

Fiziksel olarak ufak – tefek, Erdoğan’a çok yakın, başörtüsü konusunda binlerce kızın vebalini almakta bir sakınca görmeyecek kadar Müslüman ve Amerika ile kırmızı hattı olan kişi kim? Saydığımız dört ihtimal bizi iki isme çıkarıyor.

Egemen Bağış

Cüneyt Zapsu


İkisi arasında seçim yapmak çok zor. Bir tarafta, Dışişleri Bakanlığı beklerken hayal kırıklığına uğrayan, dil bilmekten başka fazlaca bir artısı olmayan bir milletvekili,
Diğer tarafta ortalıkta fazlaca görünmeyen ama her taşın altından çıkan bir başdanışman. İkisi de birbirinden merdane. Kesin cevabı önümüzdeki günlere bırakıyoruz.

www.iyibilgi.com. özel Emin Değer



Bu haber 5,394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,428 µs