En Sıcak Konular

Erdoğan tek gündemi açıkladı

8 Nisan 2008 11:58 tsi
Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında partili milletvekillerine sesleniyor. "Bugün söyleyeceğimiz her günden daha çok merak ediliyor." dedi ve şunları söyledi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında partili milletvekillerine sesleniyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bugün söyleyeceğimiz her günden daha çok merak ediliyor. Bugünler elbette geçecek. Türk demokrasisi bu sınavı geçecektir. İçimizdeki hizmet aşkı hiç eksilmeyecek bu istikamette yürüyeceğiz. Halkımızın duygularına tercüman olmaya devam edecek, milletimize güveneceğiz. Bugüne kadar milletimize bedel ödetecek hiç bir uygulamamız olmadı olmayacak. Sular yokuş yukarıya akmaz. Türkiye demokrasiden döndürülemez. Çağdaşlaşma mücadelemiz sürecek. Biz halkımızla aynı şekilde düşümüyoruz. Öfkenin kavganın ve şiddetin tarafı olmadık olmayacağız. Yalnız bize oy verenlerin değil oy vermeyenlerinde iktidarıyız. Biz 70 milyonun hukukunu savunuyoruz. şartlar ne olursa olsun istikametimizden sapmadık. Bizim işimiz daha iyi bir Türkiye'dir. AK Parti'nin tek gündemi budur. Ankara'da oturup sağır duvarların kapalı kapaların ardında bu milletin iniltisi duyulmaz. Komplo teorileri yazarak bu işler yürütülmez. Halkımızın yeşeren hayalleri söndürülemez. Bunu anlamak için Türkiye ile kucaklaşmanız lazım. Biz siyasetimizi milletimizin doğrularından çıkarıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından edindiğim izlenim, insanların neyin kurtuluşa götürdüğünü neyin felakete neden olacağını çok iyi bildiklerini gördük.

Bu ülke kayıp günlerini geride kalan yıllarını nasıl geri alacağını hangi partiyle geri alacağını çok iyi biliyor. Bizim bu ülkeye hizmet dışında bir muradımız olmadığını herkes çok iyi biliyor. Bizim hedefimiz ülkemizin kronik sorunlarını tek tek çözmektir. Önceliğimiz bir bütün olarak Türkiye'nin hukukudur. Bizim iyileştirme mücadelemiz saman alevi değildir. Başarılara kulp takmaya çalışanlar oldu. Bunun emin ellerin eseri olduğunu söylemeye dilleri varmadı. Yıllarca yapılan reformları yaptık. On yıllardır atılamayan adımları kararlılıkla attık. 1980 sonrası yaşanan krizleri bir hatırlayın. Her iki yılda üç yılda bir ekonomik kriz yaşadık. Şimdi böbürlenen afra tafra yapamlar varya o dönemlerdeki hükümetlerin koalisyon ortağıydı.

Dolaşacaksın ihracaatını artıracaksın. malını pazarlayacaksın. Öyle Ankara'da yan gelip yat. Olmaz böyle. Komşu ülkeleriyle bile diplomatik ilişki kuramayan bir ülke vardı. Kriz ve kaos üreterek siyaseti tanzim etme alışkanlıklarından kurtulamadılar. Bu milleti daha iyiye götürecek reformları yapamadılar. AK Parti bunların kısırdöngülerini kırdığı için feryat figan ediyorlar.

İstikrar ve güven ortamı çok önemlidir. Bu başarıların ardında yatan gerçekler budur. Bunların söyleyemediği rakamlar ortada... Bir de bunlar kayıt altında olanlar. Demokrasi dersinden sınıfta kalan Türkiye'nin krizleri geçmişte bu ülkeye nelere mal olduğu ortada... Huklukun üstünlüğü sağlanmadan ekonomik istikrar sağlanamaz. Bu millet oyunu ne için verdiğini çok iyi biliyor. Ekonomi demokrasiden özgürlüklerden hukuktan soyutlanamaz. Bunlar evrensel kurallardır. AB hedefinden zaafiyet göstermemiz sözkonusu değildir, olamaz. Türkiye için demokrasinin evrensel standartları AB'nin üzerindedir.

Önümüzdeki hafta 301'inci maddeyi Meclis'ten geçiririz.

Mahkeme süreci kendi yolunda devma edecek. Arkadaşlarımızla millete bedel ödetecek bir sonuç çıkmaması yönünde karar aldık. Buradaki esas mesele davanın seyrinden haricinde siyasetin sorun çözme kapasitesi ölçülecektir. Millet menfaati için diğer partilerinde çözüm için bir yaklaşımda bulunacağını umuyoruz.

Ayrıntılar gelecek

HABER 7
 



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs