En Sıcak Konular

İşte AKP'nin yol haritası

8 Nisan 2008 10:51 tsi
Parti kapatma davasının Anayasa Mahkemesi'nde kabul edilmesinin ardından toplantı üstüne toplantı yapan AK Parti, dün yapılan partinin en üst organı MKYK toplantısında yeni yol haritasını çizdi.

Kapatma davasına karşı güçlü bir savunma stratejisinin izlenmesi kararının alındığı MKYK toplantısında, Anayasa değişikliği konusunda ise TBMM çatısı altında konsensüs arayışı içine girilmesi kararı çıktı. Yapılacak görüşmelerin ardından konsensüs sağlanmaması durumunda son seçenek olarak milletin hakemliğine başvurulacak. Gerekirse seçim kararı alınarak sandığa gidilecek.

İDDiANAME DAĞITILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün yapılan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, AK Parti'nin kapatılma davasına ilişkin izlenecek yol haritası masaya yatırıldı. Toplantıdan önce tüm MKYK üyelerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame dağıtıldı.

KOMİSYON HAZIRLANACAK

AK Parti MKYK toplantısında savunma iddianamesini hazırlamak üzere özel bir komisyonun da kurulması karara bağlandı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve AK Parti'nin hukukçu kurmaylarından oluşacak bu komisyon, davanın savunmasına ilişkin çalışma yapacak. Komisyona öğretim üyelerinden de oluşan geniş bir kesimden destek alması yetkisi de verildi.

AB YASALARI RAFTAN İNECEK

Bir yandan muhalefetle uzlaşma arayışı içine girilirken diğer yandan AB uyum yasaları için düğmeye basılacak. Bunun içinde TCK'nın 301. Maddesinin de aralarında yer aldığı 10. Uyum Paketi TBMM'nin gündemine getirilecek.

SAVUNMA STRATEJİSİ TAMAM

Toplantıda kapatma davasına ilişkin izlenecek strateji belirlendi. AK Parti, kapatma davasında iki seçenekli bir savunma stratejisi izleyecek. Birinci olarak iddianamede yer alan iddialara karşı ‘siyasi perspektifleri' içeren ‘siyasi ve sosyal' motifleri ağır basan bir savunma yapılacak. Manifesto niteliğinde olacak bu savunmanın ardından, ikinci olarak tek tek olay ve kişilere yönelik iddialara yanıt verilecek. Bunun için iddianamede delil olarak sunulan konuşmaların sahibi konumunda bulunan milletvekili ve parti yöneticilerine yazı yazılarak, konuşmalarına ilişkin bütün yazılı ve görsel materyal ile varsa mahkeme kararlarını genel merkeze ulaştırmaları talep edilecek.

KONSENSÜS ARANACAK

Bir yandan kapatma davasına karşı yapılacak savunma hazırlanırken, TBMM çatısı altında ise anayasada parti kapatma sistemini zorlaştıracak anayasa değişikliği için konsensüs arayışı içine girilecek. Muhalefet partileriyle temasa geçerek, bu konuda gerekirse toplumun öncelikleri arasında yer alan düzenlemeleri de kapsayan mini veya geniş kapsamlı bir anayasa değişiklik teklifine ‘hazır oldukları' mesajı verilecek

SON SEÇENEK SANDIK

Görüşmeler sonucunda uzlaşmaya varılmaması durumunda AK Parti, bu kez ‘milletin hakemliği'ne başvurulmasını gündemine alacak. Milletin hakemliğinde de iki seçenek tartışılıyor, ya referandum ile yerel seçimler birleştirilerek halkın önüne çifte sandık koymak. Ya da genel seçimleri öne alarak seçime gitmek. Sonuçta seçim kararını önümüzdeki günlerde Meclis'te yapılacak görüşmeler belirleyecek.

Bugün



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs