En Sıcak Konular

Kürt sorunu Çankaya Köşkü'ne çıkıyor

8 Nisan 2008 10:35 tsi
Diyarbakır'daki 15 sivil örgütün başkanı 14 yıl aradan sonra ilk kez geniş bir katılımla Köşk'e çıkacak. Sivil örgütler, Gül'den "Kürt sorunu" çözümü için inisiyatif almasını isteyecek..

Diyarbakır'ın önde gelen sivil toplum örgütleri 15 kişilik heyetle, 14 yıl aradan sonra ilk kez geniş bir katılımla Çankaya Köşkü'ne çıkıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, DİSİAD, GÜNSİAD, Baro, İHD, Mazlumder başta olmak üzere sivil toplum örgütleri, yarın görüşecekleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den "Kürt sorununun" çözümü için inisiyatif almasını isteyecek. Gül'den şiddetin sona ermesi, bölgeye yönelik özel bir demokratikleşme ve ekonomik kalkınma paketinin hazırlanması için AK Parti iktidarı ve muhalefet partileri arasında uzlaşma sağlamasını talep edecekler. Örgüt başkanları, Köşk'ten sonra parti liderleri ile bir araya gelerek, Kürt sorununun çözümü konusunda yapıcı olmalarını dile getirecekler. Diyarbakırlı sivil örgütler bu kadar geniş katılımlı ziyareti en son 1994'te 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yapmıştı. Gül ziyaretine Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'i "Hiç bir parti ile bağlantılı bir girişim değil bu" diyerek davet etmeyen sivil toplum örgütlerinin Köşk'e iletecekleri mesajları şöyle:

NELER DİYECEKLER?
- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya: Kürt sorunu konusunda devlet politikası ortaya konmalı. Artık sivil inisiyatifin sesine kulak verilmeli. Sayın Gül'e bu sorunu hep birlikte çözelim diyeceğiz.

- Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu: Yeni bir anayasa hazırlanacaksa, vatandaşlık, kültürel haklar, ana dille eğitim, yayın, yerel yönetimlerin yetkilerinin düzenlemesi konularını da içermeli.

- Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl: Bölgenin kalkınmasına yönelik siyasi ve ekonomiyi içeren geniş bir demokratik paket hazırlanmalı. AB reformlarına hız verilmesi gerekiyor. Bölgelere göre, illere, sektörlere göre teşvik verilmeli.

- Güneydoğu Sanayici İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu: Sayın Gül'den AK Parti'yi iteklemesini isteyeceğiz. GAP sulama kanallarının bitirilmesi, işsizliğin azaltılması için tedbir alınması gerek.

Sabah



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,485 µs