80 güvenlikçi buhar olup uçtu mu? 80 güvenlikçi buhar olup uçtu mu?

En Sıcak Konular

80 güvenlikçi buhar olup uçtu mu? 8 Nisan 2008 08:51 tsi
80 güvenlikçi buhar olup uçtu mu? Güneyden yoğun bir 'komplo' kokusu yükseliyor! Akdeniz Üniversitesi'nde silahların ateşlendiği kavgadan 3 gün önce gerginliğin tırmandığını bilen Rektör Akaydın'ın önlem almadığı ortaya çıktı. Kampuste görev yapan 80 güvenlikçi, Antalya'daki kaos pla

Akdeniz Üniversitesi'ndeki silahlı kavganın günler öncesinde adeta 'geliyorum' dediği, Rektör Mustafa Akaydın'ın buna rağmen gerekli önlemi aldırmadığı ortaya çıktı. Bir haftadır gerilimin hakim olduğu kampüste olay günü güvenlik elemanlarının görev başında olmaması da akıllarda soru işareti bıraktı.

Alnında 'Zulfikar' dövmesiyle öğrencilere ateş eden saldırgan Ömer Ulusoy'un dövmesi, giyinişi ve tavırlarıyla dikkat çekmesine rağmen kampüse silahıyla nasıl girdiği sorusu ise cevapsız kaldı.

GERGİNLİĞE RAĞMEN ÖNLEM YOK

Kavganın 3 hafta önce yurtta kalan bir öğrencinin bıçaklanmasıyla başlayan gerginliğin ardından çıkması dikkat çekti. Öğrencilere ateş eden Ömer Ulusoy'un MHP'ye üye olduğu haberini yalanlayan partinin İl Başkanı Mustafa Akar, 4 gün önce Antalya Emniyet Müdürü Arslan'a önlem alınması için bilgi verdiklerini belirterek “Yabancı kişeler bile üniversite içinde rahatça dolaşabiliyor. Öğrenci olmayan biri yurtta kalan bir öğrenciyi bıçaklıyor. Burada üniversite yönetiminin de hatası var” dedi.

GÜVENLİKÇİLER NEREDE

Provokatörlerin rahatça kampüse girip kavgada ateş etmesi üniversite yönetiminin de eleştirilmesine neden oldu. Rektör Akaydın'ın iki gündür tırmanan gerginliğe rağmen gerekli önlemleri almadığı ileri sürülürken, olay günü giriş kapılarında güvenlik görevlilerinin olmaması dikkat çekti.

Cuma günü başlayan ve cumartesi günü de süren gerginliğe rağmen güvenlik görevlilerinin görev başında olmaması soru işaretlerine neden oldu.

REKTÖR 'TUHAF' DEMEKLE YETİNDİ

Olaylarla ilgili gazetecilere açıklama yapan rektör Prof. Akaydın, 1980 öncesindeki olayların yaşanmasından endişe ettiğini söyledi. Akaydın, yurt binasına PKK bayrağının asıldığı iddialarıyla ilgili bir soruya "İlk defa duyuyorum" dedi.

"Kampüse girmek kentin içinde herhangi bir yere girmek kadar kolay” diyen Akaydın, 80 güvenlik görevlisinin gece gündüz çalıştığını ama yeterli olmadığını söyledi. Cuma günden itibaren güvenlik önlemlerinin alındığını söyleyen Akaydın, silahlı provokatörün içeri girebilmesine “Son derece tuhaf” demekle yetindi.

YÖK'TEN KIŞKIRTMA UYARISI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya olayın kışkırtma olduğunu belirterek öğrenci ve üniversite yönetimlerinin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Özcan “Memnuniyetle görüyorum ki öğrencilerimiz de sağduyulu davranmıştır” dedi.

MHP: GENÇLERE TUZAK KURULDU

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da saldırganın MHP'li olduğu haberlerini 'siyasi provokasyon' olarak değerlendirdi. Vural olayların gençlerin önüne konan bir tuzak olduğunu belirterek, “Türk gençliği bu tuzağa düşerse Türkiye tuzağa düşer. Provokasyona gelmemeliyiz” dedi.

Kuru sıkıyla ateş eden yakalandı

Akdeniz Üniversitesi'ndeki kavgada silah kullandığı belirlenen iki kişiden T.K, yakalandı. T.K'nın olaylar sırasında kuru sıkı tabanca ile ateş eden kişi olduğu öğrenildi.

5 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Kampuste ğrencilere silahla ateş eden provokatör Ömer Ulusoy'un 'darp, tehdit, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurmak' suçlarından hakkında 5 kez işlem yapıldığı, bir kez de intihara karıştığı ortaya çıktı.

Ulusoy'un 5 kez serbest bırakılması akıllarda soru işareti bıraktı. Olaylarda kullanılan silahlardan birinin ise kuru sıkı, diğerinin ise 9 milimetre çapında olduğu belirlendi. Öte yandan gözaltına alınan 40 kişiden 25'inin yurtta kalan öğrenci olduğu, 4'ünün öğrenci olmadığı, 2'sinin de 18 yaşından küçük olduğu anlaşıldı.

18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan gençlerden birinin lise öğrencisi olduğu, diğerinin ise üniversiteye hazırlık için dershaneye gittiği belirlendi.

Zülfikar'lı saldırgan MHP şöleninde

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Akar'ın 'partimizle bir ilgisi yok' dediği Ömer Ulusoy'nun Antalya Ülkü Ocakları 3'ncü Gençlik Şöleni'nde en önde yer aldığı görüntüler ortaya çıktı. Ulusoy'un görünteleri Youtube'da yayınlandı.

Öğrenciler: Polis önlem almadı

Olaylarda hafif yaralanan öğrencilerden A.K, "Gelişmelerin bu noktaya geleceğini ve çatışma çıkacağını biliyorduk. Çünkü okulda ve okul dışında sürekli tehdit ediliyorduk. Tehditleri Fatih Polis Merkezi'ne giderek sözlü olarak bildirdik. Polise 'sağ görüşlü öğrenciler ve dışardan gelen bazı kişiler bize saldıracak dedik. Bu saldırıları kimlerin organize edeceğini dahi polise anlattık. Fakat polis hiçbir önlem almadı" diye konuştu.

Okula öğrenci olmayan bir takım kişilerin sürekli gelip gittiğini anlatan öğrencilerden N.D. ise, bir aydan bu yana okulda sol görüşlü öğrencilere karşı sistematik olarak taciz olduğunu belirterek şunları söyledi: "Özellikle bazı guruplar, ADD ve benzer derneklerin düzenlediği gösterilere öğrencileri zorla götürüyordu. Gitmeyenleri ise bir daha okula sokmamakla tehdit ediyorlardı."

Uyuşturucu bağımlısı

'Zülfikar'lı provokatör Ömer Ulusoy bütün aramalara rağmen yakalanamadı. Zanlının daha önce uyuşturcu kullanmaktan gözaltına alındığı öğrenildi.

Saldırı resmiyle protesto

Silahlı kavganın ardından kentteki bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler, üniversitenin yerleşkesi girişinde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Öğrenci yurdu ve kampuste güvenlik önlemleri arttırılırken Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, öğrenci yurduna gelerek yetkililerden olaylar hakkında bilgi aldı. Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli öğrenciler yurtlarını boşaltmaya başladı.

Yeni Şafak



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,805 µs