Yaprak dökümü!.. | " /> Yaprak dökümü!.. | "/>

En Sıcak Konular

Yaprak dökümü!..

8 Nisan 2008 09:14 tsi
Yaprak dökümü!.. ABD başkanlığı için yarışan Demokrat Partili Hillary Clinton'un kampanyası büyük darbe aldı. Delege sayısında rakibi Obama'nın gerisinde kalan ve yardımcıları bir bir istifa eden Clinton'un, sağ kolu ve yakın dostu Mark J. Penn de istifa kararı aldı.

Amerika'daki başkanlık seçimlerinde Demokrat partiden aday adayı Hillary Clinton giderek daha fazla kan kaybediyor. Delege sayısı bakımından rakibi Barack Obama'nın gerisinde kalan Hillary'nin yardımcıları bir bir istifa ederken son darbe 'sağ kolu'ndan geldi. Clinton'ın kampanyasını yürüten baş stratejisti Mark Penn görevinden istifa etti. Stratejist Penn'in istifası, Clinton'un karşı çıkmasına rağmen, Kolombiya ile bir serbest ticaret anlaşması imzalanmasına yardımcı olmak için görüşme yaptığı haberlerinin ortaya çıkmasının ardından geldi. Mark Penn'le ilgili tartışma, Wall Street Journal gazetesinin geçen haftabaşı yayınladığı bir haberle başladı. Gazete, Penn'in, Kolombiya'nın ABD büyükelçisiyle bir görüşme yaptığını bildirdi. Kolombiya hükümetinin, Penn'den, ABD ile imzalanacak bir serbest ticaret anlaşmasının Kongre'den geçmesi için yardım istediği belirtiliyordu.


ÖZÜR DİLEDİ FAYDA ETMEDİ

Penn, Halkla İlişkiler Şirketi Burson-Marsteller'in yöneticisi. Bu şirket, Kolombiya'yla iş ilişkisi içinde. Temel anlaşmazlığın, Hillary Clinton'ın, Penn'in imzalanması için lobi faaliyetleri yürüttüğü anlaşmaya karşı çıkması oldugu ifade ediliyor. Penn bu nedenle, Demokratların ve sendikaların eleştirilerine maruz kaldı. Mark Penn Cuma günü özür dilemiş, büyükelçiyle görüşmesinin hata olduğunu söylemiş ve bir muhakeme hatası yaptığını belirtmişti. Ancak Penn'in, süren tepkiler üzerine haftasonu istifaya karar verdiği bildiriliyor. Eski baş stratejistin yine de Hillary Clinton için kamuoyu araştırmaları düzenleyeceği ve danışmanlık yapacağı da gelen haberler arasında.

MEHMET ÇELEBİ

Hillary'nin para kasasıydı

Seçim kampanyasında bağış toplamakla görevlendirilen, Hillary'nin 'para kasası çalışkan Türk'üydü.

Mart 2008'de Hillary Clinton tarafından görevden alındı.

Clinton, Amerikan ve Yahudi karşıtı olarak gösterilen “Kurtlar Vadisi Irak “ filmine parasal destek sağladığı ortaya çıkan Mehmet Çelebi “yi sırf bu nedenle görevden aldı. Ancak asıl nedenin yolunda gitmeyen kampanya olduğu iddia edildi.

MARK J. PENN

Hem sağ kolu hem dostu

Mark J. Penn Hillary'nin sağ kolu olmakla kalmayıp aynı zamanda onunla uzun yıllara dayanan bir dostluğa sahipti.

Nisan 2008'de istifa etti

Rakibi Obama'ya bir türlü yetişemeyen Hillary Penn, imzaladığı anlaşma için özür dilemesine rağmen onu affetmedi.

BILL SHAHEEN

Clinton'ın ekibi ümitsiz

Başdanışmanıydı.

2007'nin aralık ayında istifa etmeye zorlandı.

'Barack Obama geçmişinden endişe duysun' diyerek tepki toplamıştı. Obama'nın geçmişinde uyuşturucu kullanmış olması üzerinde düşünmesi gerektiğini savunmuştu. Obama ise Clinton'ın ekibi ümitsiz” demişti

PATTI SOLIS DOYLE

Umutsuzluğun ilk sinyali

Kampanya sorumlusu

Şubat 2008'de istifa etti.

Obama'nın yükselişini durduramayan Hillary, faturayı kampanya müdürü Doyle'ye kesti. 4 Mart'taki kritik iki ön seçim öncesinde yeni müdür atayan Hillary, ilk umutsuzluk sinyalini de verdi. Patti Solis Doyle'nin yerini Maggie Williams'a verdi.

GERALDINO FERRARO

Baskılara dayanamadı

Finans bölümündeki en önemli kampanya yardımcısıydı.

Mart 2008'de istifa etti.

Obama kampının baskılarına dayanamadı. Obama için “Beyaz bir adam, siyah ya da beyaz bir kadın olsaydı, bu noktaya gelemezdi” demiş, ardından Obama ve diğer yetkililerden özür dilemişti.

MIKE HANRY

İkinci yardımcısı

Clinton'ın ikinci yardımcısı konumundaydı.

Şubat 2008'de istifa etti

Kampanya sorumlusu Patti Solis Doyle istifa edince, Doyle'un sağ kolu ve en büyük yardımcısı Mike Henry de onunla birlikte gitti. İstifanın ardından kampanyasının iyice zayfıladığı yorumları yapıldı.


yenişafak



Bu haber 1,118 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,694 µs