En Sıcak Konular

MİT’e Ergenekon istihbaratı yağdı

8 Nisan 2008 09:05 tsi
Mart ayında MİT’e e-posta yağdı. Kuruma gelen 813 e-postadan büyük bölümünde vatandaşlar Ergenekon’a ilişkin bilgi verdi. 282 kişi ise farklı konularda bilgi istedi.

Ergenekon operasyonunun sürdüğü mart ayında Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) e-posta yağdı. MİT verilerine göre, Mart 2008’de 77 bin 874 kişi MİT’in resmi internet adresi “www.mit.gov.tr”ye giriş yaptı. Aynı dönemde 813 kişi de MİT’e “e-posta” gönderdi. MİT’e gönderilen 813 e-postanın, 282’sini bilgi isteyenler oluşturdu. MİT, 282 adet e-postanın 191’ine yanıt verdi. 531 kişi ise internet adresindeki “Nasıl Yardım Edebilirsin?” bölümüne girerek güncel konulara ilişkin bilgi aktardı. Edinilen bilgiye göre MİT’e “yardımcı olmak istiyorum” mesajı atan 531 kişinin büyük çoğunluğu Ergenekon operasyonu konusundaki bilgilerini paylaştı.

İNTERNETTEN İHBAR FORMU

MİT’in internet sitesinde kuruma yardımcı olmak isteyenler için “Nasıl Yardım Edebilirsin?” sayfası oluşturdu. MİT’e bilgi aktarmak isteyen kişiler bu bölümdeki formu doldurarak, elindeki istihbarat bilgilerini MİT’le paylaşıyor. Geçen ay 513 kişi MİT’e yardımcı olmak için e-posta gönderdi. Bu e-postaların büyük çoğunluğunu ise güncel Ergenekon operasyonuna ilişkin bilgiler oluşturdu.

MİT’in verilerine göre, 2007 yılı içinde 1 milyon 216 bin kişi, MİT’in internet adresine giriş yaptı. Yine aynı dönemde 14 bin 153 kişi MİT’e e-posta gönderdi. Bu kişilerden 4 bin 695’i MİT’ten bilgi istedi ve MİT bunların 3 bin 317 tanesine yanıt verdi. Yine aynı dönemde 9 bin 458 kişi MİT’e istihbarat bilgisi aktararak yardımcı olmak istedi.

Akşam
 

 



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,436 µs