İşte AK Parti'nin stratejisi! | " /> İşte AK Parti'nin stratejisi! | "/>

En Sıcak Konular

İşte AK Parti'nin stratejisi!

8 Nisan 2008 08:02 tsi
İşte AK Parti'nin stratejisi! AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, kapatma davasında izlenecek stratejiyi belirledi.

6 saati aşan toplantıda anayasa değişikliğinin gerekli olduğu sonucuna varıldı.

Ayrıca demokratikleşme ve AB reformlarının sürdürülmesinin önemi dile getirildi. Konuya ilişkin detaylar ise birkaç gün sonra yapılacak daha dar kapsamlı toplantıda netleşecek. Belirlenen yol haritasına göre muhalefetle en kısa zamanda uzlaşma aranacak.

Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, mahkeme sürecinin kendi mecrasında yürütülmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Fırat, hemen ardından davanın kamuoyunda yol açtığı gelecek kaygılarına ve belirsizliklere işaret ederek, gerekli tedbirlerin alınacağının mesajını verdi: "Sürecin mahkeme boyutu dışında çok kapsamlı siyasî, ekonomik sonuçlarının olacağı muhakkaktır. MKYK'da oluşan ortak akıl inanıyoruz ki milletimizi bu sürecin ağır bedellerini ödeme mecburiyetiyle karşı karşıya bırakmayacaktır. Bu sürecin siyasî ve ekonomik sonuçlarını şimdiden öngörerek milletimizin ortak menfaatlerini, ülkemizin istikrar ve huzurunu, birlik ve bütünlüğünü koruyacak tedbirleri almak da siyaset kurumunun görevidir. Siyaset kurumunun milletimiz adına yüklendiği bu sorumluluktan kaçınamayacağı açıktır. Çözümün zemini de millet iradesinin tecelligahı olan TBMM olarak gösterilmektedir."

Dengir Fırat, siyaset kurumunun ülke ve millet için telafisi zor kayıplara yol açabilecek sürece kayıtsız kalmasının düşünülemeyeceğinin altını çizdi. Bu sorumluluğun idraki içinde hareket edeceklerini belirten Fırat, şöyle devam etti: "Hukuk sistemimiz ve demokrasimizin bu süreçten güçlenerek çıkacağı çözümü geliştirmek için siyaset kurumu içinde mutabakat arayışımız sürecektir. Bu süreç hepimiz için bir özgürlük ve sosyal barış güvencesi olan laiklik ilkesini ortak paydamız olarak siyasi rekabetin üzerinde tutmak için de önemli bir fırsat oluşturmaktadır." Fırat, AK Parti olarak ne kayıkçı kavgalarının ne de faydasız boş çekişmelerin tarafı olmayacaklarını vurgularken, muhalefete "Umuyoruz ki milletimizin ortak yararı söz konusu olduğunda diğer siya- sî partiler de aynı hassasiyeti gösterecektir." mesajını gönderdi.

samanyoluhaber



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs