En Sıcak Konular

Diana'nın davası hayal kırıklığıyla sonuçlandı

8 Nisan 2008 00:18 tsi
Diana'nın davası hayal kırıklığıyla sonuçlandı Muhammed El Fayed, Prenses Diana ile oğlu Dodi El Fayed'in ölümüyle ilgili soruşturmada, çiftin ölümüne aracın şoförüyle paparazzilerin ihmalinin neden olduğu kararına varılmasına tepki gösterdi.

Fayed: Hayal kırıklığına uğradım  
Muhammed El Fayed, kararın ardından yaptığı yazılı açıklamada, "hayal kırıklığına uğradım" dedi. İngiltere Kraliçesi ile eşinin tanık sandalyesine oturtulmasını isteyen El Fayed, açıklamasında "hiç kimsenin yasaların üstünde olmaması gerektiğini" belirtti.

Diana'nın oğlundan hamile kaldığını iddia eden Fayed, kraliyet ailesinin geleceğin kralının annesinin, oğlundan bir çocuğa sahip olmasını istemediği için Diana hakkında ölüm emri verildiğini ve bu nedenle Diana'nın cesedinin mumyalandığını savunuyor.

-KAZADA İHMAL VAR-

Prenses Diana'nın 1997 yılında Paris'teki bir tünelde geçirdiği kazanın nedeninin saptanması konusunda yaklaşık 6 aydır devam eden soruşturmanın ardından, jüri kararını bugün vermişti.

Jüri, Diana ile El Fayed'in "şoför Henri Paul ile çifti izleyen paparazzilerin ihmalkar hareketleri neticesinde öldükleri" kararına vardığını açıklamıştı.

Kararı açıklayan Jüri Başkanı, "Çarpmaya, takip eden araçların hızı ve hareket tarzı, Mercedes'in şoförünün hızı ve hareket tarzı neden oldu ya da katkı sağladı" dedi.

Başkan, aracın çarpmasına katkı sağlayan etkenler olarak da, "şoför Henri Paul'un alkolün etkisi altında olmasını, Diana'nın emniyet kemeri takmamasını ve aracın bir kolona vurmasını" gösterdi.

Jürinin kararının açıklanmasının ardından Diana'nın kızkardeşi Sarah, herhangi bir şey söylemeden mahkemede salonundan ayrıldı.

Prenses Diana ve Dodi El Fayed'le ilgili soruşturma sırasında Fransa, ABD, Nijerya, Kenya ve Avustralya'dan tanıklar video bağlantısıyla dinlenmiş, soruşturma yaklaşık 20 milyon dolara mal olmuştu.

İngiltere'de görülen dava, Fransa'nın yasal süreci nedeniyle 10 yıl geç başlamıştı. Hem İngiliz hem de Fransız polisi, Diana ile El Fayed'in öldüğü feci trafik kazasına şoförün alkollü olmasının ve aşırı hızın neden olduğunu belirtmişti.
 
Zaman



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs