En Sıcak Konular

Ülkü ocakları da provokasyon dedi

7 Nisan 2008 19:32 tsi
Ülkü ocakları da provokasyon dedi İki üniversitede yaşanan öğrenci olaylarıyla ilgili Ülkü Ocaklarından sert açıklama geldi. Açıklamada; provakatörlerin adeta poz verdiklerine işaret edildi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Ülkemizde siyasi açıdan derinleşen kriz ortamı ne yazıktır ki; toplumsal alana da yansımaktadır. Toplum içerisinde kutuplaşmalar giderek artarken, bu durumu fırsat bilen provokatörler de toplumsal çatışmaları hızlandıracak faaliyetlerine devam etmektedirler. Bu faaliyetler karşısında dikkat edilmesi gereken husus ise, toplumumuzun tüm kesimlerinin sağduyu ortamını korumak ve kollamak yönünde üzerine büyük görevler düştüğüdür. Bu çerçeveden bakıldığında, basın ve medya organlarımıza da, toplumumuzun baskın bilgi kaynağını oluşturmaları münasebetiyle büyük bir görev ve sorumluluk düştüğünü belirtmek isteriz.

06 Nisan 2008 tarihinde Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde meydana gelen olaylar üzerine geliştirilen spekülasyonların toplumumuzdaki sağduyu ortamını zedelemek yönünde büyük bir mesafe kaydettiği görülmektedir. 07 Nisan 2008 tarihli gazete, TV, haber sitesi ve haber ajanslarında yer alan haberlerde Yüksek Öğrenim Yurtları civarında meydana gelen olaylarda elinde silah ile �poz veren� şahsın, Ülkü Ocakları Antalya temsilciliğinin düzenlemiş olduğu Gençlik Şölenlerinde yer aldığı görüntülerine dayanarak, bu şahsın Ülkü Ocakları ile organik bir bağı kurulmaya çalışılmıştır. Buradan bildirmek isteriz ki; şahsın Ülkü Ocakları ile hiçbir resmi veya gayri resmi bağı yoktur.

Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen şölenler; başta Türk gençliği olmak üzere yüce Türk milletinin tüm fertlerinin birlik ve beraberlik içinde millet olma duygusunun coşkusunu yaşamalarını sağlayan zamanlar ve mekânlar oluşturmaktadır. Bu nedenledir ki; Ülkü Ocaklarının düzenlediği bütün şölen, konser, konferans vb. diğer faaliyetler bütün Türk milletinin katılımına açıktır. Dolayısıyla bu şahsın bu tür şölen vb. faaliyetlerdeki katılımı ile kurumumuzla bir bağlantısının kurulması yanlıştır.

Bu vesileyle bir konuya daha dikkat çekmek isteriz ki; Ülkücü Gençlik hiçbir şekilde çatışmaların tarafı olmayacaktır. Türkiye'nin son birkaç yılda yaşadığı ve temelde etnik bölücülük üzerinden ülkemizi iç kargaşaya sürüklemeyi arzu edenlerin tertipleri karşısında, Ülkücü Gençliğin benimsediği ve takındığı duruş, bu niyetin en büyük delilidir. Ülkücüler, kendilerine yönelen provokatif saldırılar karşısında milletinin kaderi namına, bu oyunun tarafı olmayacak ve asla takındıkları sağduyulu ve vakur tavırdan taviz vermeyeceklerdir. Ülkücüler bu hususta gereğinin yapılması için ülkemizin adli mercilerini ve güvenlik güçlerini çözüm makamı olarak kabul eden bir tavrı benimsemişlerdir.

Ülkücü hareketin tüm mensupları bugünden sonra da aynı duruşu sürdüreceklerdir. Ülkücüler, provokatif ajanların toplumsal kargaşa yaratma heveslerine karşı daima uyanık durarak, çatışmanın Türk milletini karanlığa çekmek isteyen kuvvetlerin amacı olduğunu asla unutmayacaktır. Ülkücü Hareket benimsediği çelikten bir disiplin anlayışı ve görev bilinci ile Türk toplumunun huzur ve refahını tesis etme amacıyla çalışmalarına devam edecektir.

Bu sebeple, çatışmadan değil, birlik ve beraberlikten yana konulan tavrımızın yalnızca kendi fikirdaşlarımıza yönelen bir çağrı değildir. Bu çağrımız, Türk milletine yarar sağlamak yönünde düşünceleri zihninde, gönlünde taşıyan tüm Türk gençlerinedir. Çağrımız, tüm tahriklere, tüm saldırılara rağmen, Türk milletini birlik ve beraberlik içinde yaşatmak için bir arada yaşayabilme kaygısının çağrısıdır.

Bu çağrıya uymak ise her vatanperver Türk gencinin, vatanperverliğinin ayrıca gereğidir. Bu vahim durum karşısında, kurumumuz ve Ülkücü harekete yönelen tahrik saldırılarına basın ve yayın organlarının alet olması bizi bir kez daha endişeye sürüklemekte ve bu çağrıyı yayınlamaya mecbur etmektedir. Bugüne kadar Ülkücü hareketi belirli bir çerçevede olumsuz yönleriyle görmeyi arzu edenler, bizlerin yarının büyük Türkiye'sine yönelik çalışmalarımızı görmemesi ve topluma olumsuz şekilde lanse etmesi çabası karşısında bizler, bugüne kadar gerçekleri her fırsatta dile getirmişizdir.

Ülkü Ocakları her toplumsal gerilim anında, kamuoyunu huzur ve sükûn arayışında olduğunu ve mensuplarını da buna davet ettiğini defaatle belirtmesine karşın basın ve medya organları bugüne kadar bunu iletmekten imtina etmiş, Ülkü Ocaklarına karşı bir oto sansür mekanizmasını hayata geçirmiştir. Tüm bu olumsuzluklara karşın dün olduğu gibi bugün de, Türk milleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceği namına gerçeği haykırmaya devam edeceğiz.

Bu nedenledir ki; Ülkücü Harekete yönelik karalama kampanyalarının devam ettiği bugünlerde Ülkü Ocakları, bu tür yalan, yanlış ve yönlendirmeli haberlere karşı sessiz kalmayacak; Türk toplumunun doğru bilgilendirilmesi için açıklamalarına devam edecektir.

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,858 µs