ihtiyar heyeti belirleyecek | " /> ihtiyar heyeti belirleyecek | "/>

En Sıcak Konular

CHP'nin geleceğini ihtiyar heyeti belirleyecek

7 Nisan 2008 17:59 tsi
CHP'nin geleceğini ihtiyar heyeti belirleyecek CHP'de büyük kurultay için geriye sayım sürüyor. Partinin geleceğini belirleyecek delegelerin yaş ortalaması 50 ile 60 arasında değişiyor. Delegeler arasında, 84 yaşında 2, 82, 80, 79 ve 77 yaşında birer delege bulunuyor. İşte CHP'li delegelerin profili

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun kurultay için hazırladığı çalışma raporunda yer alan veriler, delegelerin yaş profilini de ortaya çıkardı. Gençlere ve kadınlara yeterince yer verilmemekle eleştirilen CHP'de, 32'nci Olağan Kurultay'da yeni yönetimi "orta yaşlı"lar belirleyecek.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun kurultay için hazırladığı çalışma raporunda yer alan delege bilgileri, delegelerin yaş ortalamasını da ortaya koydu. 26-27 Nisan tarihlerinde 32'nci Olağan Büyük Kurultayı'nı yapacak olan CHP'de delege profili, partinin gençlik örgütlenmesinin yetersiz olduğuna dikkat çekiyor. Kurultaya Ağrı delegesi olarak katılacak olan İbrahim Sayan 24 yaşla en genç delege oldu.

KADININ ADI YOK

Partinin en yaşlı isimleri ise 1924 doğumlu iki üye, Şükrü Elekdağ ve Nezihen Altıok. CHP'yi önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere de hazırlayacak yeni kadroyu belirleyecek delegelerin, ağırlıklı yaş ortalaması 50 ile 60 arasında değişiyor. Delegeler arasında, 84 yaşında 2, 82, 80, 79 ve 77 yaşında birer delege bulunuyor. 24-30 yaş arasında ise sadece 19 delege bulunuyor.

TOPLAM ÜYE 619 BİN

MYK raporunda, CHP kütüğüne kayıtlı üyelerin durumuna ilişkin bilgilere de yer verildi. Rapora göre, halen parti kütüğüne kayıtlı 619 bin 360 üye bulunuyor. Bu üyelerin, 129 bin 523'ü İstanbul, 74 bin 923'ü İzmir, 41 bin 639'u Ankara, 25 bin 727'si Mersin örgütlerine kayıtlı. CHP lideri Baykal'ın memleketi Antalya'da ise CHP'ye kayıtlı üye sayısı, 18 bin 603.

Köhnemiş yapı gidecek

CHP Genel Başkan adayı Haluk Koç, CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak 32. Olağan Kurultayı'nda delegelerin değişim ve yenilenmeden yana olacaklarına inandığını belirterek, "Korkunun ecele faydası yok. Yakın gelecekte bu yapı köhnemiş bütün uygulamalarıyla beraber CHP'nin üzerinden çekilecektir" dedi. Koç, Ankara'da çalışmalarını yürüttüğü iletişim merkezi binasında çeşitli illerden gelen gençlerle görüştü. Gençlere seslenen Koç, CHP'nin ciddi bir sınavdan geçtiğini ve yol ayrımında olduğunu belirterek, "Korkunun ecele faydası yok. Yakın gelecekte bu yapı köhnemiş bütün uygulamalarıyla beraber CHP'nin üzerinden çekilecektir" dedi.

Yeni Şafak



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,180 µs