ilginç itiraf | " /> ilginç itiraf | "/>

En Sıcak Konular

Atom bombasının babasından ilginç itiraf

7 Nisan 2008 16:15 tsi
Atom bombasının babasından ilginç itiraf Pakistan'ın nükleer silah sahibi yapan bilim adamı Abdulkadir Han, Pakistan'ı ABD'den de kurtardığını söyledi.

Dört yıl önce nükleer sırları İran, Kuzey Kore ve Libya'ya verdiği suçlamasıyla tutuklanan ve ev hapsinde tutulan Pakistanlı nükleer bilimci Abdulkadir Han "ülkesini kurtarmak için" tüm suçlamaları kabul ettiğini açıkladı.
2004 yılında bir televizyon programında nükleer silahların yaygınlaşması olayıyla bağlantılı bir örgüte sahip olduğunu itiraf ettiğinden beri sıkı bir göz hapsinde tutulan Abdulkadir Han, yeni hükümetten kendisinin serbest bırakılmasıyla ilgili bir girişim gelmediğini ifade etti.

Pervez Müşerref "Atom Bombasının Babasını" söz konusu itiraftan sonra bağışlamış ama göz hapsinde tutulmasına karar vermişti. Söz konusu yaygınlaştırma ile Pakistan devletinin bir ilişkisi olmadığını iddia eden Müşerref nükleer bilim adamının sorgulamak isteyen uluslararası taleplere de müsaade etmemişti.

PAKİSTAN'I İKİNCİ KEZ KURTARMIŞ

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da göz hapsinde tutulduğu villasından bir haber ajansına telefonla demeç veren Abdulkadir Han "ben ülkeyi nükleer bir güç yaptığımda ilk kez kurtarmıştım, ancak, bu konu ile ilgili itirafta bulunup tüm suçlamaları üzerime alarak ülkeyi bir kere daha kurtardım" açıklamasında bulundu.

Gözlemciler, Abdulkadir Han'ın ülkesini ilk kez kurtarmakla ezeli düşman olarak gördükleri Hindistan'a karşı Pakistan'ı da nükleer güç yaparak caydırıcılık silahını elde etmesini, ikinci kez kurtarmakla ise 11 Eylül hadiseleri sonrasında ABD'nin Pakistan'a şartlı işbirliğini kabul etmesi yoksa "taş devrine götürecek bir bombalanmaya hazır olması" şeklindeki tehdidini kastetmiş olabileceği öngörüsünde bulundular.

MİLLİ KAHRAMAN OLARAK BİLİNİYOR

Ülkesini İslam Dünyasının ilk nükleer gücü haline getiren Abdulkadir Han Pakistan'da bir milli kahraman olarak biliniyor. Pakistan ilk nükleer denemesini, 1988'de Hindistan'ın nükleer denemelerinin hemen akabinde ona bir karşılık olarak gerçekleştirmişti.

Pakistan'da Şubat seçimlerinde işbaşına gelen hükümet Abdulkadir Han'ı serbest bırakma sinyalleri vermişti, ama o henüz kimsenin kendisiyle irtibata geçmediğini bildirdi. Halinden şikâyeti olmadığını söyleyen Han "Benim Allah'a inancım var ve her şeyin ardında onun bir hikmeti bulunduğuna inanırım. Ben olumlu düşünmeye inanırım ve bu tutukluluk günlerimde hep Kur'an okumakla meşgulüm" dedi.

 Dünya Bülteni



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,309 µs