En Sıcak Konular

Koceli'de bugün seçim olsa, rekor çıkıyor!

7 Nisan 2008 15:46 tsi
Türkiye’de yaptığı seçim anketleri ile sonuçları önceden tahmin eden, açıkladığı anket sonuçlarında sadece yüzde 1 veya 2 gibi küçük sapmalar olan ANAR, bu kez Kocaeli’nin siyasi nabzını araştırdı. Sonuçlar rekor gösteriyordu.

AK Parti aleyhine açılan dava öncesi yapılan araştırmaya göre, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na seçim yapılması halinde oy verecek olanların oranı yüzde 61.9 ile rekor düzeye ulaştı.

10 BİN KİŞİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Siyasetin nabzını en iyi tutan anket şirketi olarak tanınan ANAR, ülke genelinde seçmenlerle yüz yüze görüşerek, iller için siyasi bir anket çalışması yaptı. AK Parti aleyhine açılan kapatma davası öncesinde gerçekleştirilen anket, deneklerle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi. Araştırmada oy kullanma hakkı olan 18 yaş grubu üzerindeki insanlarla yapan ANAR, Kocaeli sınırları içinde yapılan anketi İzmit merkez dahil 20 ilçe ve belde de insanlarla konuşarak düzenledi. Yapılan çalışmada Kocaeli sınırları içinde 10 bin 352 kişi ile görüşüldü.

BAŞKAN’A REKOR DÜZEYDE DESTEK

Yapılan ankette genel seçim sonuçları da değerlendirildi. 22 Temmuz genel seçimlerinde Kocaeli sınırları içinde AK Parti yüzde 49.3 olan oy oranını yüzde 52.5’e, CHP yüzde 19.4 olan oy oranını yüzde 21.4’e yükseltirken, MHP ve SP, mevcut durumlarını korudu. ANAR uzmanları anket yorumlarında, AK Parti’nin oy oranının artışı başarı olarak değerlendirdi. Aynı ankette Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na destek ise adeta rekor düzeye ulaştı. 28 Mart 2004 yılında yüzde 51 oyla seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaştan 4 yıllık hizmeti ile büyük destek ve takdir aldı. Anket sonuçlarına göre bugün seçim olması halinde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğl’na destek ve oy verenlerin oranı yüzde 61.9 olarak belirlendi.

UZMANLAR, “BÜYÜK BAŞARI”

ANAR’ın anket uzmanları, sonuçları yorumlarken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini 4 yıllık zaman diliminde rekor olarak değerlendirdi. Anket uzmanları raporlarında, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na yönelik seçmen desteği, 2004 yılından bu tarafa ulaştığı en üst noktaya gelmiştir. Her yıl yapılan düzenli çalışmalardan elde edilen verilere göre, Karaosmanoğlu’na yönelik destek, seçildiği günden bu yana geçen dört yılın rekoruna ulaşmıştır” sözlerine yer verdi. Uzmanlar, AK Parti aleyhine açılan kapatma davasında siyasi yasak getirilmesi istenenler arasına alınan İbrahim Karaosmanoğlu’na desteğin daha da artmış olabileceğini dile getirdi.

Haber 7



Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,893 µs